fbpx
Сьогодні
Відео 17:14 29 Лют 2024

Надзвичайники знищили російську авіабомбу вагою у півтонни

English version here

Фото: ДСНС

У Запорізькій області піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знищили ворожу авіаційну бомбу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу ДСНС.

Як зазначають, 28 лютого до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про вибухонебезпечний предмет, виявлений у полі в одному з населених пунктів Запорізької області.

Прибувши на місце події, фахівці ДСНС ідентифікували боєприпас, як нерозірвану фугасну авіаційну бомбу (ФАБ -500), вагою 500 кілограмів.

Складність у вилученні й подальшому знищенні вибухонебезпечного предмета полягала в тому, що в авіабомбі був модифікований підривник. Саме це унеможливлювало її транспортування.

Тому через непередбачуваність спрацювання механізму боєприпасу, авіабомбу довелося підривати на місці виявлення.

Рятувальники також звертають увагу громадян на правильний алгоритм поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів:

  • не підходити до знахідки,
  • не чіпати руками чи завдавати жодної механічної дії;
  • повідомити в екстрені служби.

Що відомо про авіабомбу ФАБ-500

ФАБ-500 — радянська 500-кілограмова авіаційна бомба з фугасною боєголовкою, яку переважно використовують ВКС Росії, колишні учасники СРСР та країни-замовники. Бомба некерована, має один носовий запобіжник та сумісна з більшістю радянських літаків.

  • Висота спуску: 570 – 12 000 метрів
  • Швидкість випуску: 500 – 1 900 км/год

ФАБ-500 вражає мету вибухом, осколками корпусу та ударною хвилею. Використовує контактний підривник миттєвого (за цілями, розташованими на поверхні землі) і уповільненого (за цілями, під землею або всередині об'єкта) дії. При вибуху ФАБ-500 утворюється вирва діаметром ~ 8,5 метрів та 3 метри глибиною.

Нагадаємо, на початку лютого вибухотехніки поліції Чернігівської області знешкодили бойову частину ворожої авіабомби, виявлену посеред села Нова Басань на Чернігівщині.

Окрім того, в Херсонській області сапери також знищили авіабомбу ФАБ-500, яка знаходилася на подвір'ї житлового будинку.

Також повідомлялось, що у тимчасово захопленому місті Зимогір'я Луганської області російський літак "упустив" авіабомбу ФАБ-500. Місцевих мешканців евакуювали.

А на тимчасово окупованій Луганщині майже дві доби на тимчасово окупованій Луганщині загарбники намагалися знешкодити авіаційну бомбу, що зійшла з російського літака на житлову забудову Рубіжного.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: