fbpx
Сьогодні
Фото 10:50 14 Січ 2024

Рішення для перемоги: близько 7000 бронежилетів Львівський оборонний кластер передав рятувальникам

English version here

Фото: ЛОК

За час повномасштабної війни Львівський оборонний кластер (ЛОК) передав майже 7000 засобів індивідуального захисту четвертого класу для підрозділів ДСНС України.

Про це Укрінформу повідомив директор БФ "Допомога ЛОК" Кирил Новіков, передає Рубрика.

У чому проблема?

Реалії сучасності такі, що  українські захисники, медики та рятувальники для забезпечення безпеки потребують  прогресивного підходу та широкого переліку засобів особистого захисту. Одним із найважливіших елементів захисного екіпірування є бронежилет.

Він призначений для захисту від поранень вогнепальною та холодною зброєю або уламків вибухових пристроїв.

Фото: ЛОК

Виріб виготовлений із спеціальних матеріалів: балістичні шари руйнують кулі, розсіюють енергію від ударів, тим самим запобігаючи пораненню.

Яке рішення?

У Львові з перших днів повномасштабного вторгнення утворився новий волонтерський проєкт – Львівський оборонний кластер.

Його основна мета – безкоштовно забезпечити українців добротними бронежилетами. Заради цього об'єдналися:

  • фахівці,
  • бізнесмени,
  • волонтери,
  • донатори.

Для підрозділів ДСНС України за час повномасштабної війни Львівський оборонний кластер передав майже 7000 засобів індивідуального захисту четвертого класу.

Фото: ЛОК

Як це працює?

"Бронежилети Львівського оборонного кластеру – це якість і відповідність четвертому класу захисту. У ДСНС є постійна потреба в засобах індивідуального захисту, а відповідно, і запит. І ми їх періодично виконуємо. Останні видачі в нас були рятувальникам Луганської області, які дислокуються у Харкові, та Донецької області, які базуються в Дніпрі. Це були оперативні видачі, щоб забезпечити особовий склад. Загалом за 2022-2023 роки ЛОК надав 6866 бронежилетів підрозділам ДСНС", – зазначив Новіков.

За словами директора благодійного фонду, така допомога стала можливою через злагоджену роботу ЛОК, всіх підприємств, які їм допомагають виготовляти бронежилети в Україні, ДСНС і донаторів, завдяки яким є можливість закуповувати матеріали для засобів індивідуального захисту.

Фото: ЛОК

Фото: ЛОК

"Наша взаємодія з рятувальниками України завжди відбувалася в той момент, коли це було необхідно найбільше, коли ставалися надзвичайні події, як, наприклад, підрив Каховської ГЕС, коли кілька тилових підрозділів, які знаходяться на правому березі Дніпра з різних областей звернулися до нас за бронежилетами, адже вирушали у відрядження у зони активних бойових дій, і ми змогли покрити увесь запит", – додав Новіков.

Фото: ЛОК

Загалом за 2023 рік кластер виготовив 100 тисяч бронежилетів, які передав Силам оборони та Силам безпеки України.

Фото: ЛОК

Ще 550 евакуаційних комплектів (бронежилети + каски) були передані Ювенальній превенції Національної поліції, що вже використовують на лінії фронту та у прифронтових районах, допомагаючи безпечній евакуації дітей.

Також ЛОК передав чотири тисячі бронежилетів з протиуламковим захистом для медиків Харківщини, Сумщини, Донеччини, Чернігівщини, Київщини, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Фото: ЛОК

Нагадаємо, Львівський оборонний кластер передав сотні спеціалізованих протиуламкових бронежилетів для медиків прифронтових лікарень.

Раніше Рубрика писала, що Львівський Оборонний Кластер, Run Ukraine та біговий клуб ProBig ініціювали міжнародний благодійний онлайн пробіг аби зібрати кошти на бронежилети.

Зауважимо, що учасники із 29 країн світу доєдналися до благодійного онлайн-заходу "Пробіг до 100 тисяч бронежилетів".

Окрім того, в Україні почали виготовляти бронежилети для дітей. Їх використовуватимуть для евакуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: