fbpx
Сьогодні
16:07 07 Січ 2024

Рятувальники Донеччини отримали робота для гасіння пожеж: як працює це рішення

Фото: ДСНС у Донецькій області / Facebook

У Донецькій області рятувальники взяли на озброєння робота Magirus Wolf С1.

Про це повідомляє ДСНС у Донецькій області, пише Рубрика.

У чому проблема?

Пожежник – це професійний рятувальник, пріоритетним завданням якого є гасіння вогню і порятунок людей, які стали його заручниками.

Проте гасіння пожеж – це завжди ризик для рятувальників. А є ситуації, коли люди просто фізично не можуть дістатись до необхідної точки, щоб ефективно загасити полумʼя. 

Сьогодні у розпорядженні пожежних служб є спеціальні наземні і повітряні транспортні засоби, обладнання для гасіння пожеж, а також пристрої для безпечної евакуації людей. 

Зазначимо, що від початку широкомасштабного вторгнення станом на серпень місяць через обстріли росіян під час ліквідації наслідків ракетних ударів загинули 78 працівників ДСНС та 280 отримали поранення.

Загалом за 500 днів війни ДСНС здійснила 104 тисячі виїздів та врятувала 4 тисяч людей.

Яке рішення?

Для вирішення складних ситуацій та зменшення кількості жертв під час гасіння пожеж пропонують використовувати роботів-пожежників.

Саме тому рятувальники Донеччини взяли на озброєння робота Magirus Wolf С1. З його допомогою зможуть гасити пожежі з безпечної відстані.

Фото: ДСНС у Донецькій області / Facebook

"Сьогодні керівництво та особовий склад Головного управління ознайомились з технічними характеристиками та особливостями роботи тактичного робота Magirus Wolf С1, провели огляд отриманої техніки та принцип його роботи", — йдеться у повідомленні.

Як це працює?

"Робот має можливість підключення напірних рукавів, що дозволить рятувальникам залишатися поза межами небезпечної зони під час ліквідації надзвичайних подій, небезпеці обвалу або дуже високій температурі", — зауважують у ДСНС.

Фото: ДСНС у Донецькій області / Facebook

Там додали, що робот може гасити пожежі:

  • в лісі,
  • в промислових будівлях тощо,
  • напівавтономно входити й виходити з приміщень.

"Підвищуємо рівень безпеки рятувальників. Турбуємося про кожного", – резюмували у ДСНС.

Фото: ДСНС у Донецькій області / Facebook

Нагадаємо, універсального робота D-21-11, який обладнаний автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання, створили учасники оборонного кластера Brave1.

Також в Україні стартували тести бойового робота "Лють", який дає змогу виконувати завдання дистанційно, а тому може врятувати життя українських оборонців.

Окрім того, Український кластер для розвитку військових технологій Brave1 створив нового наземного робота-камікадзе Ratel S, що дозволяє вражати ворожі об'єкти з безпечної відстані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: