fbpx
Сьогодні
11:23 12 Січ 2024

Загарбники намагалися знешкодити авіаційну бомбу, що зійшла з літака рф на окуповане Рубіжне

Фото: ЦПД

Майже дві доби на тимчасово окупованій Луганщині загарбники намагалися знешкодити авіаційну бомбу, що зійшла з російського літака на житлову забудову Рубіжного.

Про це повідомляє начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, пише Рубрика.

"Винними в усьому виявилися містяни. Доки працювали сапери, в місті були посилені фільтраційні заходи. В'їзд та виїзд з населеного пункту перекрили", — йдеться у повідомленні ОВА.

За словами Лисогора, у тимчасових пунктах, де утримували людей з постраждалих районів, допитували, перевіряли документи та мобільні телефони — хоча і зв'язок, і інтернет в Рубіжному відсутні.

Крім того, коли містяни повернулися до домівок, виявилося, що там, за їхньої відсутності, були проведені ретельні обшуки.

Звісно, є зникле майно, зазначив Артем Лисогор.

Також окупанти не виділяють грошей на відновлення майна чи повноцінну компенсацію на захопленій Луганщині.

"Однак, є кошти на смітники. Як вже повідомлялось, обіцяють за шість років побудувати у так званій "лнр" шість всеросійських смітників. Втім, населені пункти останні півтора роки потерпають від сміття, бо його ніхто не вивозить і не утилізує. Знайшлося 375 мільйонів рублів — не на ліквідацію стихійних звалищ, поки що лише на проєкти", — зауважив начальник Луганської ОВА.

Нагадаємо, росіяни скинули на тимчасово окуповане Рубіжне авіаційну бомбу ФАБ-250.

Про це написав у Телеграм ватажок окупаційного угруповання "лнр" леонід пасічник. Терорист тоді заявив, що при "виконанні бойових завдань" літаком ВКС рф над містом Рубіжне "відбулося позаштатне сходження" авіаційного боєприпасу ФАБ-250″.

Зазначимо,що росія не вперше використовує авіабомби ФАБ різних типів для ударів по Україні. Зокрема, 26 травня минулого року таку ж бомбу, ФАБ-250, росіяни скинули на Нью-Йорк у Бахмутському районі. Саме там, на Бахмутському напрямку, як повідомлялося раніше, окупанти використовують удосконалені керовані авіаційні бомби ФАБ-500.

Також нагадаємо, 2 січня під час масованої атаки рф на Україну одна з ворожих ракет впала на російське село Петропавлівка Воронезької області. Місцеві жителі повідомили про падіння ракети: внаслідок сильного вибуху пошкоджена вулиця.

Один з місцевих жителів на відео сказав, що внаслідок вибуху пошкоджена ціла вулиця.

Згодом губернатор Воронезької області Гусєв заявив, у Петропавлівці вибухнув російський боєприпас. Що саме це був за боєприпас, не повідомили.

Зауважимо, що село Петропавлівка розташоване неподалік кордону з Україною.

У британській розвідці пояснили, чому військові рф періодично скидають бомби на свої міста

"Постійна схильність Росії до інцидентів з боєприпасами, ймовірно, посилюється недостатньою підготовкою і втомою екіпажів, що призводить до поганого виконання тактичних завдань під час місій", наголосили британські аналітики.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: