fbpx
Сьогодні
11:57 28 Лют 2024

ДБР дійшло згоди з компанією "Сінево": арешт офісу скасують через суд

Напередодні компанія мереж медичних лабораторій "Сінево" заявила про "безпідставний і протизаконний арешт" на будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві. Згодом повідомили, що компанія дійшла згоди з ДБР.

Пресслужба компанії повідомила виданню "Бабель", що арешт скасують у судовому порядку.

Як повідомяють, компанія "Сінево Україна" дійшла згоди з ДБР у справі арешту будівлі головного офісу та центральної лабораторії в Києві.

В заяві мова йде про те, що "представники ДБР заперечили будь-які наміри заблокувати діяльність лабораторії "Сінево" та запевнили в своїй підтримці і намірі сприяти швидкому розв'язанню питання арешту будівлі компанії в правовому полі".

Нагадаємо, що 27 лютого компанія "Сінево" заявила, що внаслідок арешту головного офісу в Києві вона невдовзі буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, "що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій Сінево в Україні".

"Через незаконний арешт без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця", — розповіли в пресслужбі.

Пресслужба компанії пояснила, що умовами арешту передбачено, зокрема:

  • заборону її власнику використовувати будівлю будь-яким чином,
  • передавати її в користування третім особам.

"Сінево" закликало ДБР та органи влади до якнайшвидшого вирішення питання у правовому полі, а також просили скасувати "незаконний арешт" будівлі лабораторії.

Своєю чергою за даними ДБР, під час розслідування досліджувалась законність перереєстрації частини цілісного-майнового комплексу третім особам. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на ці приміщення.

"Підкреслимо, що жодних слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності не проводилось і після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає й сьогодні", наголосили в установі.

Правоохоронці нагадують, що вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: