fbpx
Сьогодні
Фото 13:24 19 Лют 2024

Київська обласна дитяча лікарня отримала 5 сучасних інкубаторів-трансформерів

Обладнання, що рятує дитяче життя: Київська обласна дитяча лікарня отримала 5 сучасних інкубаторів-трансформерів

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Після повномасштабного вторгнення в Україні різко зменшилась народжуваність дітей, в порівнянні з попередніми роками. І хоч народжуваність вважається нижчою, через надмірний стрес та постійну небезпеку матері народжують раніше терміну все частіше.

Сьогодні кожна третя новонароджена дитина потребує короткотривалого (від декількох годин) до довготривалого (декілька місяців) перебування в інкубаторі, а смертність серед новонароджених складає 7.6 %.

Київська обласна дитяча лікарня в Броварах є надкластерною та фактично надає будь-яку можливу медичну допомогу в області. В закладі надають багатопрофільну високоспеціалізовану медичну допомогу хворим дітям, що потребують спеціальних методів діагностики та лікування.

За 2022 рік у відділенні неонатального догляду та лікування допомогу отримали 125 передчасно народжених дітей, які потребували штучної вентиляції та перебування в інкубаторах.

Яке рішення?

Підтримати спроможності лікарні вирішили благодійники з БФ "Благомай" та компанії PepsiCo в Україні та передали 5 сучасних неонатальних інкубаторів-трансформерів.

"Сьогоднішня подія – це лише частина масштабного Національного проєкту, в межах якого ми вже передали понад 40 інкубаторів по всій Україні. Я дуже пишаюся тим, що ця допомога була передана в результаті нашої плідної з БФ "Благомай" співпраці. А це стало можливим лише завдяки тому, що наша компанія працює, відновлює свою роботу та створює нові можливості для українців" — наголосив на важливості допомоги Сергій Макаренко, директор зі зв'язків з органами державної влади та громадськістю компанії PepsiCo в Україні.

Як це працює?

Як стверджують лікарі, неонатальні інкубатори – це фактично єдиний можливий спосіб виходити дитину та зберегти їй життя. Українські перинатальні центри, дитячі лікарні, та дитячі реанімації мають інкубатори, але дуже часто їх немає в достатній кількості.

Термін роботи також має значення, якщо інкубатор відпрацював понад 10 років, то навіть в умовах ідеальної стерильності залишається великий ризик розповсюдження шкідливої мікрофлори.

"Сьогодні для нашої лікарні ми отримали 5 надсучасних кювезів для виходжування глибоко недоношених новонароджених масою тіла від 500 грамів. Обладнання вже працює і за цей короткий термін ми пролікували вже 7 дітей. Завдяки цьому обладнанню ми зможемо врятувати ще більше дитячих життів. Дякую благодійниками за життєво необхідну допомогу!", — подякувала Катерина Савінова, Генеральний директор Київської обласної дитячої лікарні м. Боярка

Костянтин Голубятніков, співзасновник БФ "Благомай" заявив:

"Передані нами інкубатори вже рятують життя малечі, яка народилася з дуже малою вагою. Ця допомога – це частина нашого Національного проєкту, і разом з партнерами ми продовжуємо допомагати лікарям рятувати маленькі життя!"

Ярослав Добрянський, в.о. голови Київської обласної ради подякував благодійникам:

"Сьогодні відбулася знакова подія, Київська обласна дитяча лікарня отримала значне підсилення своїх спроможностей. Хочу подякувати компанії PepsiCo в Україні та БФ "Благомай" за постійну підтримку медичних закладів Київської області та важливий внесок у життя маленьких українців".

Передані інкубатори вже працюють та допомагають медикам в їх важливій роботі з порятунку життя маленьких українців.

Нагадаємо, на Київщині лікарні Вишгорода та Іванкова отримали нове медичне обладнання.

Також повідомлялось, що лікарня у Вишневому отримала обладнання від благодійників, яке потрібне для майбутнього хірургічного відділення.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: