fbpx
Сьогодні
13:59 26 Лют 2024

Meta перед виборами у ЄС створить команду для протидії дезінформації та зловживанням ШІ: для чого це рішення

Фото: з відкритих джерел

Напередодні виборів до Європейського парламенту в червні, корпорація Meta, яка володіє соцмережами Instagram та Facebook, створить спеціальну команду, яка буде боротися з дезінформацією та фейками, створеними штучним інтелектом.

Про це пише Reuters, передає Рубрика.

У чому проблема?

Оскільки штучний інтелект стрімко розвивається та може генерувати будь-який текст, зображення або відео за лічені секунди, це викликало побоювання, що нову технологію можуть використати майбутні вибори у ЄС.

Яке рішення?

Корпорація Meta, яка володіє соцмережами Instagram та Facebook, створить спеціальну команду, яка буде боротися з дезінформацією та фейками, створеними штучним інтелектом, напередодні виборів до Європейського парламенту в червні.

Як це працює?

"З наближенням виборів ми створимо Центр виборчих операцій для виявлення потенційних загроз і впровадження заходів щодо їх пом'якшення в режимі реального часу", — заявив керівник відділу Meta у справах ЄС Марко Панчіні.

Компанія Meta зараз співпрацює з 26 фактчекінговими організаціями з різних країн ЄС.

Цьогоріч корпорація почне роботу з партнерами з:

  • Болгарії,
  • Франці,
  • Словаччині.

Майбутні вибори до Європарламенту відбудуться у червні 2024 року.

Зазначимо, що раніше Компанії Google, Microsoft, OpenAI, Meta, TikTok та Adobe уклали угоду, за якою вони зобов'язані виявляти та маркувати діпфейки, націлені на дискредитацію учасників виборів у багатьох країнах цього року.

Використання штучного інтелекту проти політиків

Продукти, створені штучним інтелектом, уже давно з'явився у виборчих кампаніях. Наприклад, минулого року в рекламі на підтримку колишнього кандидата в президенти від Республіканської партії Рона ДеСантіса штучний інтелект імітував голос колишнього президента Дональда Трампа.

Цьогоріч у січні робот-дзвінок із голосом Джо Байдена закликав людей не голосувати на праймериз у Нью-Гемпширі. Голос чинного президента США був зімітований штучним інтелектом.

Раніше, 2022 році, міським головам кількох європейських столиць розіслали запит на онлайн-розмову з "фальшивим мером Києва". Віталій Кличко розповів, що хтось прикидався ним у розмові з бургомістеркою Берліна Францискою Ґіффай, міськими головами Мадрида та Відня.

Окрім того, росіяни за допомогою технології "діпфей" спробували зв'язатися з Халюком Байрактаром — одним із засновників компанії Baykar, яка виробляє знамениті безпілотники "Байрактар". Для цього використали образ прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, Пентагон має намір провести спеціальні дослідження щодо захисту даних для нейромереж.

У Пентагоні не можуть обійтися без ШІ, але заявляють, що його використання має бути вкрай обережним, а дані багато разів перевірені ще раз.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: