fbpx
Сьогодні
17:18 17 Лют 2024

Рішення для перемоги: союзники планують озброїти Україну тисячами дронів зі штучним інтелектом

English version here

Фото: Телеграм / FEDOROV

Велика Британія співпрацює з союзниками, зокрема США, щоб забезпечити Україну тисячами нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з питанням, пише Рубрика.

У чому проблема?

Безпілотники набувають все більшого значення в російсько-українській війні, оскільки конфлікт наближається до дворічної позначки, і триває глобальна гонка за розробку нових технологій, які можуть визначити майбутнє війни.

"Росія нарощує власне внутрішнє виробництво бойових дронів для підтримки вторгнення і отримала значні поставки від свого союзника Ірану", – зазначає Bloomberg.

Яке рішення?

Увага до БпЛА з'явилась в той час, коли Україні зіткнулась з нестачею артилерію, що може стати критичним протягом наступних трьох місяців, у зв'язки з чим військовим, можливо, доведеться прийняти рішення зосередитися на більш вузькому фронті війни.

"Хоча нові можливості безпілотників не замінять нагальну потребу в снарядах, вони можуть допомогти пом'якшити частину цієї нестачі і створити нову динаміку на полі бою, кажуть люди", – пише Bloomberg.

Як це працює?

Як пояснив один із співрозмовників видання, дрони зі штучним інтелектом будуть розгорнуті у великі флотилії, які зв'язуватимуться між собою для націлювання на ворожі позиції без необхідності керувати кожним з них людиною-оператором.

Військові планувальники Заходу, які розробляють технологію вважають, що це дозволить Україні придушити певні позиції ворога завдяки вищезгаданим БпЛА. Вони відзначили, що безпілотники можуть поставити Києву вже протягом кількох наступних місяців, втім, терміни все ж можуть бути порушені.

Варто зазначити, як раніше повідомляла Рубрика, у межах роботи Контактної групи з питань оборони України офіційно стартувала Коаліція дронів. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров. Він підписав відповідний лист про наміри й висловив вдячність співлідерам коаліції – Латвії та Великій Британії – за цю важливу ініціативу.

Нагадаємо, що Велика Британія та Латвія передадуть Україні тисячі безпілотників як співлідери великої міжнародної коаліції.

В Україні розробили бронепробивний боєприпас для FPV-дронів. Це озброєння ефективне проти легкоброньованої техніки (САУ, БМП, БТР), яка захищена протикумулятивними та протидроновими засобами.

Окрім того, Україна також будує флот військово-морських безпілотників, які вона розгортає для наведення на російські судна в Чорному морі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: