fbpx
Сьогодні
10:10 25 Лют 2024

Рішення для перемоги: поліція Києва переказала одноденний заробіток усіх своїх працівників на морські дрони

English version here

Ударний український морський дрон Sea Baby. Фото: СБУ

У столиці Головне управління Нацполіції долучилося до збору на морські дрони Sea Baby, перерахувавши на них одноденний заробіток усіх працівників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу платформи United24.

У чому проблема?

На початку повномасштабного вторгнення в Чорному морі було тотальне домінування російського флоту, який має ескадру фрегатів-ракетоносців (і катери з аналогічним озброєнням), підводні човни та чимало кораблів підтримки: від розвідувальних до міношукачів. 

Кораблі рф ставали на якір за 300 кілометрів, куди не могли дістати українські ракети, і безкарно обстрілювати Україну ракетами та вели розвідку. А ще вони блокували шляхи до Одеси та інших наших портів.

Однак вже у 2022 році Україна створила перший у світі флот морських дронів.

Маленькі та швидкі безпілотні човни змінили хід подій на морі. Завдяки їм росія все частіше втрачає свої смертоносні кораблі та змушена відводити їх якнайдалі від українських берегів.

Але виготовлення їх ще немає великих масштабів, тому всі небайдужі та волонтери збирають кошти, щоб забезпечити наших військових морськими дронами.

Яке рішення?

Тому, фандрейзингова платформа UNITED24 та monobank разом з українськими волонтерами Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим розпочали збір на 35 морських дронів Sea Baby.

Як це працює?

Головне управління Нацполіції долучилося до збору на морські дрони Sea Baby, перерахувавши на них одноденний заробіток усіх працівників.

Так вдалося переказати на дрони 3 247 000 грн.

Загалом за два дні збору вдалося зібрати всю суму — 297 500 000 гривень.

Вартість морського дрона Sea Baby — 8,5 млн грн. UNITED24, monobank, Стерненко та Лачен збирають на 35 таких дронів.

За пожертву 8,5 млн грн учасники збору можуть дати назву безпілотному човну

Як уточнив співзасновник monobank Олег Гороховський, збір вдалося закрити за 36 годин. За його слів, понад 30 українських бізнесів переказали гроші.

Водночас точну кількість людей, що долучилися до збору, організатори наразі не називали. А проте Гороховський розповів, що серед благодійників був анонімний донор, який надіслав 10 млн гривень для закупівлі Sea Babies.

Що відомо про ударні човни Sea Baby

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby ("Морський малюк") — розробка СБУ. Як зазначається, у 2022-2023 роках морські дрони уразили 9 російських суден, а також Кримський міст.

Дрон Sea Baby здатен нести 850 кілограмів вибухівки, розганятись до 90 км/год і долати відстань 1000 кілометрів.

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Також за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, "який неможливо зруйнувати". А разом із ним остаточно поховала самовпевненість росіян. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: