fbpx
Сьогодні
Відео 20:24 11 Лис 2023

Федоров повідомив, що морські дрони за рік уразили вісім суден Чорноморського флоту рф

English version here

Фото: З відкритих джерел

За рік існування флот морських дронів уразив вісім російських суден: "Адмірал Макаров", "Іван Голубець", "Іван Хурс", "Сергій Котов", "Нафтовий маяк", "Новоросійськ", "Акулу" та "Серну".

Про це віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

"У листопаді 2022 року Президент запустив через платформу United24 збір на перший у світі флот морських дронів. Це унікальна розробка, яка змінює доктрину ведення війни в морі та змушує росіян боятися за свої кораблі. Сьогодні частина Чорноморського флоту РФ пішла на дно", – зауважив віцепрем'єр.

Федоров наголосив, що атаками українських дронів уже захоплюється весь світ. Проте, за його словами, це лише початок.

"Продовжуємо розвивати та вдосконалювати технологію, щоб ви бачили ще більше уражених російських кораблів у новинах. Дякую всім, хто підтримує UNITED24 та допомагає", – додав він.

Як повідомлялося, 11 листопада 2022 року Президент Володимир Зеленський оголосив про створення першого у світі флоту зі ста морських дронів. Збір пожертв відбувається через фандрейзингову платформу United24.

Один апарат коштує 10 млн гривень.

У вартість входить дрон, оснащений системою автопілотування та відеопідсистемами, зокрема нічного бачення, зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів радіоелектронно боротьби, резервними модулями зв'язку і бойовою частиною.

Також у комплекті:

  •  наземна автономна станція управління,
  • система транспортування і зберігання,
  • центр обробки даних,
  • "декілька особливих сюрпризів для наших ворогів".

Довідка

Президент Jamestown Foundation Глен Говард заявив, що застосування Україною морських дронів революційно змінило стратегію військово-морських воєн, оскільки це не лише змусило російський флот відступити, але й розширило можливості для мирного транспортування українського зерна.

"Ніхто (із західних союзників – ред.) зараз не може забезпечити безпеку судноплавства. Єдина гарантія безпеки – це те, що ви робите зі своїми дронами, які атакують російські кораблі, і це відтісняє росіян", – зауважив Говард у відповідь на прохання прокоментувати можливості для повноцінного відновлення руху зерна в Чорному морі.

Він пояснив, що росіяни "бояться виходити з портів" у північно-західній частині Чорного моря, а це означає, що кораблі із зерном тепер можуть виходити з українських портів без побоювань бути атакованими.

"Зараз те, що ви робите із безпілотниками, є дуже революційним. Це революція у військово-морських війнах", – підкреслив він.

Як повідомляла Рубрика, росіяни перемістили частину своїх кораблів із тимчасово захопленого Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі російські кораблі, тому в рф вирішили використати для цього окуповану частину Грузії.

Нагадаємо, Служба безпеки України оприлюднила відео тренувань ударних дронів "Морський малюк", якими СБУ атакувала Кримський міст.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: