fbpx
Сьогодні
15:46 24 Лют 2024

На Закарпатті завдяки USAID облаштували 2 пункти перетину кордону: навіщо це рішення

Фото: Фейсбук / Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

На Закарпатті 21 модульну будівлю двом пунктам перетину кордону з Угорщиною та Словаччиною передали проєкт USAID "Економічна підтримка України" та компанії "Артметал Україна".

Про це пише Рубрика, посилаючись на фейсбук-сторінку Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

У чому проблема?

Пункти пропуску із сусідніми Угорщиною та Словаччиною є важливими експортними воротами  України та мають стратегічне значення в експортній логістиці країни.

Своєчасні та суттєві оновлення покращують загальну функціональність інфраструктури ППК та сприятиме ефективнішому вивезенню зернових на міжнародні ринки.

Особливо це актуально на тлі того, що останніми тижнями відносини України та Польщі додатково  ускладнилися через початок нового протесту польських фермерів, які виступають проти запланованого продовження пільгового режиму торгівлі ЄС з Україною та за додаткові обмеження для українського агроімпорту.

Протестувальники заблокували на сьогодні 6 пунктів пропуску з 9 наявних.

Яке рішення?

Агентство відновлення спільно з USAID працює над модернізацією пунктів перетину кордону для:

  • підвищення операційної ефективності,
  • покращення логістики перевезень вантажів,
  • збільшення обсягів торгівлі,
  • експорту зернових та транспортних потоків в цілому.

Як це працює?

Зазначають, що модульні будівлі оснащені функціональним обладнанням, яке:

  • покращить процеси прикордонного контролю,
  • прискорить митні процедури, скоротить час очікування на кордоні.

Один з модулів має пандус, що забезпечить доступ для людей з інвалідністю. Кожен санітарний модуль оснащений необхідним набором санітарно-гігієнічного обладнання, включаючи умивальники, вбиральні.

модульні пункти

Фото: Фейсбук / Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

"Модернізація пунктів перетину кордону сприяє створенню більш доступного та комфортного середовища для всіх категорій населення, яке перетинає кордон", підкреслили у повідомленні.

Довідка

У 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) виділить 115 мільйонів доларів на підтримку Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України, Укрзалізниці та Державної митної служби України.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) співпрацює з Україною з 1992 року. Нині 42 проєкти USAID сприяють вирішенню нагальних потреб і довгостроковому розвитку України як незалежного, суверенного, демократичного та заможного суспільства.

Від 24 лютого 2022 року USAID надав 16,75 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, 1,4 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 1 млрд доларів допомоги на розвиток.

Нагадаємо, що перша партія таких будинків вже встановлена на одному з пунктів пропуску Волинської митниці.

Окрім того, 6 грудня проєкт USAID "Економічна підтримка України" доставив та встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону (ППК) у Волинській області.

А на початку грудня із заміною та встановленням 479 світлодіодних світильників Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) розпочав модернізацію систем освітлення на ключових пунктах перетину на кордоні з Польщею та Словаччиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: