fbpx
Сьогодні
12:46 12 Гру 2023

Рішення для відбудови: на Волині USAID встановив потужний генератор на залізничному пункті перетину кордону

Фото: USAID

У Волинській області агенція Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук USAID.

У чому проблема?

Нагадаємо, починаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

На сьогодні Україна продовжує стикатися з проблемами, спричиненими війною, зокрема, атаками росії на критично важливу інфраструктуру

Ремонт та сучасне оновлення підстанцій, що постраждали від обстрілів проводиться поступово. Однак пошкоджені енергооб'єкти потребують дороговартісного обладнання, яке Україна не має можливості виготовити.

Яке рішення?

До відновлення української енергоструктури приєднався проєкт USAID. Він працює над модернізацією пунктів перетину кордону для:

  • підвищення операційної ефективності,
  • покращення логістики перевезень вантажів,
  • збільшення обсягів торгівлі,
  • експорту зернових та транспортних потоків в цілому.

Так, 6 грудня проєкт USAID "Економічна підтримка України" доставив та встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону (ППК) у Волинській області.

Як це працює?

Генератор забезпечуватиме резервне живлення одного з найбільших вантажних ППК для ефективного управління потоку вантажів з України.

Така підтримка має важливе значення для врегулювання перебоїв у вантажообігу з України, тим самим забезпечуючи експорт зерна.

"Надважливо продовжувати забезпечувати залізничну інфраструктуру альтернативними джерелами живлення та посилювати її енергетичну стійкість.

Попередня партія промислових генераторів від USAID була встановлена на наших об'єктах по всій Україні, цей генератор забезпечить резервне живлення одного з міжнародних прикордонних переходів.

Тож навіть в умовах виникнення дефіциту електроенергії через ворожі обстріли ми зможемо забезпечувати перевезення вантажів. Дякую партнерам, які нам допомагають вистояти", – сказав директор департаменту електрифікації та електропостачання "Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia" Олексій Статник.

Довідка

У 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) виділить 115 мільйонів доларів США на підтримку:

  • Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України (Держвідновлення),
  • "Укрзалізниці" (УЗ),
  • Державної митної служби з метою модернізації пунктів перетину кордону (ППК) для покращення логістики перевезень вантажів, збільшення обсягів торгівлі та експорту зернових.

Нагадаємо, що нещодавно Сполучені Штати надали Україні два автотрансформатори для посилення надійності енергопостачання споживачів взимку.

Окрім того, вже 34 країни від початку 2023 року передали Україні 496 вантажів гуманітарної допомоги для енергетичного сектору загальною вагою 5 938 тонн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: