fbpx
Сьогодні
14:59 20 Лют 2024

В УЗ повідомили, що потяг із зерном яке розсипали поляки, прямував через Польщу транзитом

В "Укрзалізниці" зазначили, що потяг із зерном, яке розсипали протестуючи польські протестувальники мав пунктом призначення Німеччину. Він не мав доставлятись у Польщу.

Про це зазначила пресслужба "Укрзалізниці" на своїй сторінці у Telegram, інформує Рубрика.

В "Укрзалізниці" зазначили, що український вантаж прямував до Німеччини транзитом через Польщу.

"Укрзалізниця чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Республіки Польща та лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі", – зазначила пресслужба "Укрзалізниці".

Зазначають також, що на станції "Медика" перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією.

Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі.

Як повідомляв Рубрика, 20 лютого польські аграрії проводять загальний страйк, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною.

Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Повідомлялось також, що протестувальники біля кордону відкрили вантажний контейнер із сільськогосподарською продукцією – та висипалась на колію.

У Польщі в бік України в чергах стоять близько 2500 вантажівок, заблоковано шість пунктів пропуску.

Міністерство закордонних справ України закликало польську владу надати правову оцінку діям учасників акцій протесту, забезпечити розблокування кордону та вжити заходів для припинення антиукраїнської риторики.

А українські перевізники розпочали мирну акцію біля трьох міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: