fbpx
Сьогодні
14:47 20 Лют 2024

ЦПД: російські спецслужби створили мережу фейкових акаунтів Головнокомандувача ЗСУ

Фото: Центр протидії дезінформації

Спецслужби російської федерації створили мережу фейкових акаунтів головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського та поширюють неправдиву інформацію про ситуацію на фронті та про головкома.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Центр протидії дезінформації.

Як повідомили у Центрі протидії, вони спільно з кібердепартаментом СБУ виявили масштабну дезінформаційну кампанію рф з дискредитації головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

"З'ясувалося, що ворог поширює фейки про ситуацію на фронті та про головкома з метою інформаційно-психологічного впливу на військовослужбовців.

Деструктивні меседжі РФ просуває через мережу фейкових акаунтів у соцмережах Facebook, Instagram, X та Telegram, створених російськими спецслужбами", наголосили там.

У ЦПД зазначають, що підрозділи інформаційного протиборства спецслужб рф суттєво активізувались останнім часом як в Україні, так і в країнах-членах НАТО.

Українців закликають отримувати інформацію з офіційних джерел. Зокрема у ЦПД нагадують, якою є офіційна сторінка головнокомандувача ЗСУ.

Нагадаємо, у російській федерації розпочалася кампанія з дискредитації головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського: там хочуть нав'язати думку про те, що новий керманич українських Збройних сил є росіянином.

Активізація російської дезінформації в інших країнах

13 лютого стало відомо, що під час зустрічі міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі порушили питання про спільну протидію масштабним російським кампаніям дезінформації та впливу на громадську думку у Європі через скоординовані мережі ботів та тролів.

Варто зауважити, що у Франції розкрили діяльність проросійської пропагандистської мережі, що складається з так званих "інформаційних порталів", які позитивно висвітлюють російське вторгнення в Україну та очорнюють українську владу.

Окрім того, у МЗС Німеччини також нещодавно виявили системну кампанію дезінформації, яка ведеться на користь росії у німецькомовному сегменті соцмережі Twitter (X).

Аналітики за цей місяць знайшли понад 50 тисяч акаунтів, які явно не належать реальним особам і залучені у скоординовані інформаційні кампанії німецькою мовою. В окремі дні від цих ботів було близько 200 000 твітів за добу. При цьому помітно, що їхня активність спадає у вихідні й дні, які у росії є святковими. 

Також 8 лютого депутати Європейського парламенту більшістю голосів ухвалили резолюцію, у якій засудили невпинні зусилля російської федерації з підриву європейської демократії за допомогою різних форм втручання і дезінформації.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: