fbpx
Сьогодні
11:21 20 Лют 2024

Польські фермери блокують шість пунктів пропуску: на кордоні в чергах 2500 вантажівок

У Польщі блокування шести пунктів пропуску триває. Наразі на кордоні в бік України в чергах стоять близько 2500 вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, інформує Рубрика.

Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску:

  • "Дорогуськ – Ягодин",
  • "Гребенне – Рава-Руська",
  • "Медика – Шегині",
  • "Зосин – Устилуг",
  • "Долгобичув – Угринів",
  • "Корчова – Краківець".

"Станом на ранок на цих шести напрямках сукупно на території Польщі в бік України очікують на можливість перетину кордону близько 2500 вантажівок", – сказав речник.

На кордонах зі Словаччиною та Угорщиною рух вантажівок спостерігається, там у чергах стоять по 600 вантажівок.

Демченко нагадав, що вчора на кордоні зі Словаччиною фермери на годину перекрили рух вантажівок, потім його відновили.

Інформація про повне блокування кордону з 20 лютого від польської сторони не надходила, уточнив речник.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, польський незалежний самоврядний профспілковий союз індивідуальних фермерів "Солідарність" заявив, що 20 лютого буде заблоковано усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також дороги до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Що відомо про експорт зерна через Польщу

Як повідомлялось раніше, в уряді Польщі хочуть активізувати перевірки товарів, які експортують з України та анонсували посилення контролю на кордоні.

Окрім того, польські аграрії 9 лютого знову розпочали блокування декількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів "Солідарність", блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

А 12 лютого, у Польщі заявили, що все українське збіжжя, яке йде транзитом через Польщу до інших країн та портів, на кордоні перевірятимуть польські служби.

Попередній уряд Матеуша Моравецького з 15 вересня минулого року в односторонньому порядку запровадив ембарго на ввезення українського збіжжя (пшениця, кукурудза, ріпак, соняшник) на внутрішній ринок Польщі після того, як Єврокомісія відмовилася продовжити цю заборону на рівні ЄС. Новий уряд Дональда Туска вирішив поки не скасовувати це ембарго.

Як повідомляла Рубрика, поліція польського міста Хелм з'ясовує деталі інциденту, який стався з фурами з українським зерном біля прикордонного пункту пропуску в Дорогуську. За даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Загалом через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: