fbpx
Сьогодні
Фото, відео 21:46 20 Лют 2024

Окупанти перекидують сотні одиниць згорілої техніки з Авдіївки у Маріуполь, – партизани "Атеш"

Фото: "Атеш"

У тимчасово окупований Маріуполь російські загарбники стягують згорілу техніку з-під Авдіївки. Колони транспортних тягачів, навантажені вантажівками та бронетехнікою, пересуваються у супроводі представників ФСБ РФ у цивільних автомобілях.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на військововий рус українців та кримських татар "Атеш".

"Наші агенти цілий день спостерігали нескінченний потік колон із транспортних тягачів, які, ймовірно, везли згорілу техніку з Авдіївки на утилізацію десь у Маріуполі. Колони супроводжували цивільні машини (ФСБ Росії). На тягачах були ЗІЛи, КамАЗи, БМП, БТР і танки", – зазначено в повідомленні.

Окупанти перекидують сотні одиниць згорілої техніки з Авдіївки

Фото: "Атеш"

В "Атеш" додали, що агенти руху змогли злічити сотні одиниць техніки ворога, що візуально не підлягає відновленню.

"Якщо наші агенти змогли підрахувати близько п'яти сотень згорілої техніки, то скільки залишилося в місті й у полях під Авдіївкою, можна лише здогадуватися. Якщо судити з прибуття такої купи брухту, то ми відзначаємо просто жахливі втрати ЗС РФ при штурмі, який характеризувався проривом "на м'ясі та металі", – констатували в "Атеш".

Що відомо про ситуацію, що склалася в Авдіївці

15 лютого, пресслужба третьої штурмової бригади офіційно підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

За словами офіцера третьої окремої штурмової бригади Олександра Бородіна, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

Окрім того, російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

А вже 16 лютого стало відомо, що українські війська вирішили відійти з укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці.

Варто зазначити, що третя штурмова уже "стерла" в Авдіївці два підрозділи російських військових.

Додамо, що 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Міністр оборони Рустем Умєров прокоментував вихід українських бійців з Авдіївки, що на Донеччині. Він зауважив, що Україна винесла уроки щодо боїв за місто, та розповів, що потрібно для боротьби з ворогом.

Виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, Президент Зеленський назвав рішення вивести війська з Авдіївки правильним та професійним, але розкритикував союзників за неналежну допомогу Україні, що й призвело до такої ситуації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: