fbpx
Сьогодні
15:12 16 Лют 2024

Прийнято рішення відійти з позицій “Зеніт” на південно-східні околиці Авдіївки, – Тарнавський

English version here

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявив, що командування прийняло рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східні околиці Авдіївки.

Як передає Рубрика, це Тарнавський повідомив у Телеграмі.

"Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ прийняло рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східний околиці Авдіївки. Ми тримати цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога", – заявив він.

За його словами, рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

"Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції. Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів", – зазначив Тарнавський.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що в ситуації зі спробою російської армії захопити Авдіївку він вимагає від військового керівництва насамперед зберегти життя захисників України.

"Що стосується Авдіївки – ситуація не перший день (складна – ред.). Ми пам'ятаємо, що робить росія з нашими містами і селами: вони не запскоються, поки повністю не зруйнують все живе, що там є. 

Наші люди, наші військові героїчно захищають стратегічні речі, логістичні шляхи, які можуть привести ворога до просування вперед. 

Я детально розумію, що там відбувається. На контакті з військовим керівництвом. 

Я не буду говорити, які вони нові підходи застосовують. Їхнє завдання – робити все, щоб захистити, перш за все, наших людей. І це головний сигнал від мене: наші військові – це найголовніше, що в нас є, і це є наша найголовніша зброя", – сказав Зеленський. 

Зеленський наголосив, що потрібно обходитися якнайменшими втратами. Військове керівництво отримує від президента саме такий сигнал, а вже "на полі бою професійні люди – вони знають, що робити"

Бої в районі Авдіївки

Авдіївку називають "воротами до Донецька", російські загарбники з осені 2023 року намагаються захопити місто. Як зазначають українські військові, росіяни втрати у боях за Авдіївку десятки тисяч солдатів. Загарбникам вдалося зайти в Авдіївку. Ще одним форпостом оборони залишається коксохім. У ЗСУ наголошують, що ситуація в Авдіївці наближається до критичної.

Вчора, 15 лютого, прес-служба третьої штурмової бригади офіційно підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

Бійці третьої окремої штурмової бригади утримують оборонні позиції в Авдіївці. У ворога переважаючі ресурси, які він кидає у бій, повідомив пресофіцер третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін. Він зазначив, що ситуація в Авдіївці критична, ворог посилює тиск. За його словами, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

Російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

Варто зазначити, що на Авдіївському напрямку російські загарбники зосередили понад 40 тисяч військових. Щодобово ворог втрачає по 300-400 окупантів.

Нещодавно Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки. 

Станом на 30 січня в Авдіївці лишається менш як 1000 мирних жителів. Евакуація з міста триває.

У Донецькій області російсько-окупаційні війська залучають бронегрупи до штурмів Авдіївки та Новомихайлівки: їх кидають на підтримку піхотних груп. Українські військові стійко тримають оборону, нищать ворога та беруть у полон противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: