fbpx
Сьогодні
12:41 17 Лют 2024

Президент заявив, що армія рф в Авдіївці втрачала своїх солдатів у співвідношенні один до семи

Фото: Скриншот з відео

У російської армії втрати в Авдіївці Донецької області більші у сім разів, ніж серед українських військових.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції з питань безпеки 17 лютого.

"Я не можу сказати вам, яка у нас кількість потерпілих та жертв. Наприклад, в Авдіївці, я щойно порівняв цифри, – один до семи. За смерть одного українця – смерть семи росіян, таке співвідношення.

Я не порівнюю це, це трагедія, втратити навіть одну людину. Але ви маєте розуміти, що відбувалося у цьому маленькому містечку", наголосив український лідер.

Зеленський також повідомив, що росіяни втратили в Авдіївці "десятки тисяч людей" з жовтня 2023 року.

Варто додати, що Глава держави прокоментував виведення українських підрозділів з Авдіївки: "це професійне рішення – зберегти наших людей. І для нас це найголовніше завдання, бережемо наших людей, наших воїнів"

"Найбільше, що зруйнувала росія, це навіть не будинки, не міста. росія зруйнувала наші життя", наголосив Зеленський.

"Україна може перемогти. Наші дії обмежуються лише дальністю та достатністю засобів ураження. Але це залежить не лише від нас. І ситуація в Авдіївці це підтверджує. На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження дозволяє Путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій. Це ослаблення демократії підриває нашу спільну здатність", також додав Президент.

Що відомо про ситуацію, що склалася в Авдіївці

Ще 15 лютого, пресслужба третьої штурмової бригади офіційно підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

За словами офіцера третьої окремої штурмової бригади Олександра Бородіна, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

Згодом у Третій штурмовій розповіли, що на одній з ділянок бійці перебували на 360 градусів в оточенні ворога, але "кільце" вдається розкрити.

Окрім того, російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

А вже 16 лютого стало відомо, що українські війська вирішили відійти з укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці.

Варто зазначити, що третя штурмова уже "стерла" в Авдіївці два підрозділи російських військових.

Додамо, що 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: