fbpx
Сьогодні
17:46 12 Лют 2024

Ворог намагається перерізати логістичну артерію постачання в Авдіївці, але Сили оборони протидіють, – речник

Російські загарбники намагаються перерізати лінію постачання Сил оборони в Авдіївці. Якщо це станеться, то логістика для українських підрозділів у цьому районі дуже ускладниться.

Про це в етері телемарафону "Єдині новини" розказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій, повідомляє Рубрика.

"Раніше була тактика малих піхотних груп чисельністю до відділення здебільшого. В останні дні ворог почав залучати до цих наступальних дій бронетехніку танки, БМП. Іноді це буває один-два, іноді буває більше. Але ми на це знаходимо відповідь", — сказав він.

Обстановка в оперативній зоні угруповання військ "Таврія" напружена та динамічна, українські військові контролюють ситуацію, заявив Лиховій:

"Ми бачимо наміри, ми бачимо, куди він (ворог — ред.) хоче просунутися, щоб перерізати логістичну артерію постачання в Авдіївці насамперед і забезпечити якесь оперативне оточення. Але відбуваються заходи протидії, відбуваються боєзіткнення і лінія бойового зіткнення рухається не лише в один бік, як комусь може здатися".

Речник додав, що напруженою залишається обстановка на в районі Новомихайлівки та Побєда.

Що відомо про ситуацію навколо Авдіївки

Варто додати, що російські війська з кількох боків наступають на Авдіївку. Варто зазначити, що на Авдіївському напрямку російські загарбники зосередили понад 40 тисяч військових. Щодобово ворог втрачає по 300-400 окупантів.

Варто додати, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Нещодавно Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки. 

Станом на 30 січня в Авдіївці лишається менш як 1000 мирних жителів. Евакуація з міста триває.

У Донецькій області російсько-окупаційні війська залучають бронегрупи до штурмів Авдіївки та Новомихайлівки: їх кидають на підтримку піхотних груп. Українські військові стійко тримають оборону, нищать ворога та беруть у полон противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: