fbpx
Сьогодні
11:58 17 Лют 2024

Якщо буде достатньо систем ППО, то ми повернемо додому мільйони біженців, - Зеленський

Фото: ОПУ

Глава Української держави вважає, що західні системи протиповітряної оборони можуть збивати усі російські ракети, тому якщо їх буде достатньо, то мільйони українців повернуться до України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на виступ президента України Володимира Зеленського на Мюнхенській конференції з питань безпеки 17 лютого.

Варто нагадати, що цього року ювілейна (минуло рівно 60 років з першого подібного заходу в Мюнхені) Мюнхенська безпекова конференція стартувала 16 лютого та триватиме до 18 лютого, в ній беруть участь понад 50 лідерів країн та 100 міністрів.

На порядку денному – світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій. А допомога Україні є однією з головних тем.

Саме сьогодні, 17 лютого, Зеленський очно бере участь у заході та виступив з промовою.

"Дехто заявляв, що немає ефективної оборони від російських ракет. Але ми точно знаємо, що Patriot та інші західні системи ППО можуть збивати будь-які російські ракети.

І якщо буде достатньо систем ППО в Україні, ми зможемо повернути додому мільйони українців, мільйони наших людей, наших біженців.

І дякую вам за ваше ставлення у ваших країнах до усіх наших людей", наголосив Президент.

Після цих слів зал вибухнув аплодисментами.

Окрім того, український лідер підкреслив, що "там, де з'являлось більше ППО, там росія швидко відходила".

"Несправедливо, що жива людина бореться з артилерією", – президент про кількісну перевагу рф та потребу в більшій кількості зброї.

Основні тези промови українського лідера

  • На початку свого виступу український Президент наголосив, що 24 лютого, могло стати кінцем світу, яким ми його знаємо. Але разом країни-партнери цьому запобігли – разом.

"Якщо ми не будемо діяти зараз – Путін зробить наступні роки катастрофічними для всіх", – наголосив Зеленський.

  • При цьому він додав, що сьогодні немає жодної країни, якій би не загрожувала російська агресія.

"Був міф, що Європа занадто слабка, щоб захистити себе, натомість Європа стала глобальною силою, долаючи залежності від Росії. Європа зараз демонструє, що наша спільнота заслуговує, щоб її називали Євроатлантичною", – наголосив український лідер.

За його словами, це доводить кожна оборонна коаліція і кожна укладена безпекова угода.

"Ми вже підписали таку угоду зі Сполученим Королівством, і я вдячний за безпекову угоду з Німеччиною, яку ми підписали з Олафом у Берліні вчора. І ми підписали безпекову угоду між Україною та Францією з Еммануелем у Парижі. І це лише початок втілення угод, що базуються на декларації Великої Сімки", – наголосив глава держави.

  • "Зло ніколи не переможе, якщо сили добра об'єднані і діють разом"

Коротко про те, що світ не має піддаватись на провокації російської пропаганди – блокування допомоги, кордонів, взаємні образи та звинувачення лише ворогу на руку.

  • У путіна тільки два можливих кінці: трибунал в Гаазі або бути вбитим одним з тих, хто зараз вбиває для нього.

"Путін – це монстр, який вдерся до України й вбив тисячі та тисячі людей, викрав і депортував принаймні десятки тисяч українських дітей, але це ще не все. Путін мордував чеченців і сирійців, вдерся до Грузії, наказав страчувати його опонентів як поза стінами Кремля, так і в серці Лондона та Берліну", – нагадав Зеленський про злочини російського диктатора, назвавши "сигналом" вбивство Навального саме напередодні Мюнхенської конференції.

  • Не запитуйте в України, коли закінчиться війна. А запитуйте, чому путін досі в змозі її продовжувати.

Зеленський відповів на запитання як скоро закінчиться війна.

  • Про Авдіївку: "Це професійне рішення – зберегти наших людей. І для нас це найголовніше завдання, бережемо наших людей, наших воїнів"

"Найбільше, що зруйнувала росія, це навіть не будинки, не міста. росія зруйнувала наші життя", наголосив Зеленський.

"Україна може перемогти. Наші дії обмежуються лише дальністю та достатністю засобів ураження. Але це залежить не лише від нас. І ситуація в Авдіївці це підтверджує. На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження дозволяє Путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій. Це ослаблення демократії підриває нашу спільну здатність", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що росія зараз має єдину перевагу – знецінення людських життів, постійні м'ясні штурми це доводять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: