fbpx
Сьогодні
16:19 16 Лют 2024

Тарнавський: на півдні Авдіївки заблокованих підрозділів ЗСУ немає, логістика працює

English version here

Станом на день 16 лютого військові ЗСУ застосовують  усі наявні засоби для стримування російських військ в Авдіївці, де тривають запеклі бої. У місті працює логістика, заблокованих українських підрозділів немає.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на командувача ОСУВ "Таврія" Олександра Тарнавського у Telegram.

За його словами, Авдіївський напрямок на Донеччині — найгарячіший на всій протяжності лінії російсько-українського фронту.

"У межах міста Авдіївка тривають запеклі бої. Противник завдає масованих бомбових ударів удень і вночі, не припиняє штурми одночасно з декількох напрямків", — зауважив Тарнавський.

Командувач розповів, що намагаючись отримати перевагу на полі бою, ворог "застосував підступну тактику в районі Авдіївського коксохімічного заводу". Так, у результаті обстрілів окупанти підпалили цистерну із залишками нафталіну, що призвело до пожежі на складі зберігання бітумної смоли.

"Під прикриттям густого диму намагається штурмувати позиції українських захисників", — пояснив бригадний генерал.

Він зазначив, що ворог штурмує місто одночасно з декількох напрямків. Відбувається планове підсилення підрозділів ЗСУ.

"Щоб розширити логістичні коридори, в районі Авдіївки проводяться рейдово-ударні дії. Логістика – працює", – повідомив командувач.

Фото: скриншот deepstatemap.live

Тарнавський додав, що до Авдіївки у збільшених обсягах постачаються боєприпаси та інші засоби ураження. Стійке управління військами забезпечене.

"Станом на 13:00 в Авдіївці заблокованих українських підрозділів немає. У скрутній ситуації на полі бою, коли від укріплення залишаються лише руїни і купа розбитої цегли, пріоритетом для нас є збереження життя воїнів", – наголосив бригадний генерал.

Командувач доповів, що українські підрозділи з незначними втратами вийшли з позиції на південній околиці Авдіївки.

У разі потреби на інших ділянках буде проведений маневр з переходом на нові підготовлені позиції.

Тарнавський про відхід ЗСУ на півдні Авдіївки: заблокованих підрозділів немає, логістика працює.

Бої в районі Авдіївки

Авдіївку називають "воротами до Донецька", російські загарбники з осені 2023 року намагаються захопити місто. Як зазначають українські військові, росіяни втрати у боях за Авдіївку десятки тисяч солдатів. Загарбникам вдалося зайти в Авдіївку. Ще одним форпостом оборони залишається коксохім. У ЗСУ наголошують, що ситуація в Авдіївці наближається до критичної.

Вчора, 15 лютого, прес-служба третьої штурмової бригади офіційно підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

Бійці третьої окремої штурмової бригади утримують оборонні позиції в Авдіївці. У ворога переважаючі ресурси, які він кидає у бій, повідомивпресофіцер третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін. Він зазначив, що ситуація в Авдіївці критична, ворог посилює тиск. За його словами, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

У Третій штурмовій розповіли, що на одній з ділянок бійці перебувають на 360 градусів в оточенні ворога, але "кільце" вдається розкрити.

Російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

А сьогодні, 16 лютого, стало відомо, що українські війська вирішили відійти з укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці.

Противник зазнає "величезних" втрат у живій силі. За минулу добу, 15 лютого, у всій оперативній зоні ОСУВ "Таврія" втрати росіян склали 711 солдат — найбільше в цьому році.

"Левова частка із цього числа — результат бойової роботи наших військ, які знищують загарбника на Авдіївському напрямку. Лише за добу тут було ліквідовано до півтисячі росіян", — заявив Тарнавський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: