fbpx
Сьогодні
12:20 15 Лют 2024

Критична ситуація: в район Авдіївки на підмогу перекинули третю окрему штурмову бригаду

English version here

Фото: Телеграм / 3 окрема штурмова бригада

Для посилення українських військ у районі Авдіївки, підрозділи 3 окремої штурмової бригади (ОШБр) терміново передислокували на це напрямок.

Про це бригада повідомила у Telegram, пише Рубрика.

Як стверджують військові, ситуація в місті на момент заведення бригади надзвичайно критична. Окремі батальйони 3 ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. Сили противника на ділянці, де перебуває 3 штурмова бригада, становлять орієнтовно 7 бригад.

"Наші бійці демонструють безпрецедентний героїзм. Ми змушені воювати на 360 градусів проти нових і нових бригад, які заводить противник", — заявив командир 3 ОШБр Андрій Білецький.

За період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам збройних сил росії завдали критичного ураження. Про точні втрати ворога в особовому складі й техніці обіцяють повідомити згодом, після підтвердження необхідних даних.

У бригаді зазначили, що ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Окупанти продовжують активну ротацію своїх військ та перекидають до міста нові сили та засоби.

Нагадаємо, що раніше ми писали, що в Авдіївці Донецької області, яку ще з осені минулого року намагаються захопити російські окупанти, деякі підрозділи 110-ї окремої механізованої бригади замінили іншими підрозділами Збройних сил України.

Що відомо про ситуацію поблизу Авдіївки

Російські війська активізувалися під Авдіївкою понад чотири місяці тому, у жовтні 2023 року. Позиції ЗСУ і саме місто зазнають атак великою кількістю танків й іншої бронетехніки за підтримки авіації та артилерії.

За даними генштабу, тільки минулої доби на Авдіївському напрямку ЗСУ стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. ЗСУ протягом минулої доби відбили 34 атаки в районі Авдіївки та ще 6 — біля Сєверного та Невельського Донецької області.

Російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

Варто додати, що російські війська з кількох боків наступають на Авдіївку. Варто зазначити, що на Авдіївському напрямку російські загарбники зосередили понад 40 тисяч військових. Щодобово ворог втрачає по 300-400 окупантів.

Нещодавно Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки. 

Станом на 30 січня в Авдіївці лишається менш як 1000 мирних жителів. Евакуація з міста триває.

У Донецькій області російсько-окупаційні війська залучають бронегрупи до штурмів Авдіївки та Новомихайлівки: їх кидають на підтримку піхотних груп. Українські військові стійко тримають оборону, нищать ворога та беруть у полон противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: