fbpx
Сьогодні
10:58 16 Лют 2024

Ситуація стабільна: у ЗСУ спростували інформацію про ймовірні плани ворога щодо наступу на Запорізькому напрямку

Фото: Генштаб

Ситуація на Запорізькому напрямку стабільна. Там знаходиться значна кількість російських військ, але вони розконцентровані по всій лінії фронту.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речника Сил оборони Таврійського напрямку Дмитра Лиховія в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що під час ранкового включення 15 лютого на одному з телеканалів не встиг пояснити свою думку щодо ситуації у Запорізькій області. Речник спростував про нібито загрозу для Запоріжжя та те, що росіяни планують "масштабний наступ".

"На Запорізькому напрямку обстановка залишається стабільною. Там справді сконцентроване значне угруповання росіян і в принципі співмірне з Авдіївським, але потрібно враховувати, що Авдіївка – це вузька смуга, міська забудова, це буквально кілька кілометрів і 50 000 або ще більше росіян, які туди ломляться і фактично лізуть туди, як в пляшкове горло", – сказав Лиховій.

Він додав, що Запорізький напрямок охоплює території від Донецької до Дніпропетровської області, а російський контингент там "розмазаний" по лінії фронту.

"Якщо ділити цю концентрацію на кілометри чи десятки кілометрів, то це зовсім не має такої загрози, як дехто міг собі уявити. Немає ніякої "подвійної переваги", немає загрози Запоріжжю, як дехто міг уже інтерпретувати. Там ситуація стабільна", – наголосив речник.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Варто зазначити, що за даними Генштабу, минулої доби, 15 лютого, на Запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

Окрім того, 4 лютого Президент України Володимир Зеленський відвідав Роботине на Запоріжжі. Там він поспілкувався з українськими воїнами.

Зокрема, президент побував у розташуванні 65-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, воїни якої виконують завдання на Запоріжжі. Вони отримали з рук Зеленського високі державні нагороди.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на Таврійському напрямку фронту за три дні українські військові захопили в полон майже 30 російських окупантів.

Також українські захисники з військової частини 3017 НГУ на Запорізькому напрямку поповнили обмінний фонд чотирма військовослужбовцями російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: