fbpx
Сьогодні
13:22 12 Лют 2024

ГУР: на аеродромі в Сирії готують операторів БпЛА для війни проти України

English version here

Фото: З відкритих джерел

У Сирії на аеродромі Шайрат готують операторів безпілотників для війни проти України. Мова йде про навчання керуванню дронів "Shahed-136" та "Ababil-3".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ГУР.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує – у Сирії тренують російських операторів БПЛА іранського виробництва", – йдеться в повідомленні.

Як розповіли розвідники, навчання операторів для росії проводяться на території сирійського військового аеродрому Шайрат:

  • "Ліванська поліція Хезболлиє",
  • "Іранська революційна гвардія".

"Лівансько-ірансько-російський навчальний курс передбачає опанування БПЛА "Shahed-136" та "Ababil-3", а також дистанційно керованого літака Raad", – додають в ГУР.

Також відомо, що очолює військові навчання один із командирів "Хезболли" Камаль Абу Садік, який спеціалізується на виготовленні та обслуговуванні безпілотників.

"Разом із росіянами вишкіл проходять найманці-сирійці, яких Москва планує задіяти у війні проти України як операторів БПЛА", – констатують у відомстві.

Роль Сирії у війні в Україні

У березні 2023 року президент Сирії Башар Асад зустрівся з російським диктатором володимиром путіним. Тоді він заявив, що росія нібито бореться з "неонацистами" та "старими нацистами", яким Захід дав притулок і підтримує.

Ще на початку масштабного вторгнення РФ в Україну, у березні 2022 року, The Wall Street Journal писало про те, що росія вербує сирійців, які вміють вести бойові дії в міських умовах. Їх планувалося використати для штурму українських міст.

Зазначимо, що сирійський аеродром Шайрат у різні роки неодноразово ставав мішенню для ударів як США, так і Ізраїлю.

Зауважимо, що  сирійський диктатор Башар Асад заявив, що він визнає окуповані території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей російськими.

З огляду на все це Верховна Рада 2 травня 2023 року прийняла закон, яким припинила дії угоди між урядом України та урядом Сирійської Арабської Республіки про торговельне, економічне і технічне співробітництво.

Як росія до війни проти України  залучає іноземців?

Нагадаємо, росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Також повідомлялось, що країна-агресор залучила до своєї армії 15 тисяч мешканців Непалу. Це сталося після того, як у 2023 році російський уряд оголосив про вигідні умови служби для іноземних бійців, які приєднаються до війська рф.

Окрім того, росіяни хочуть виробляти дрони-камікадзе Shahed у білорусі. Для цього іранські інженери відвідали рб з робочим відрядженням.

Також група іранських інструкторів, які навчають російських військових та координують запуски іранських дронів-камікадзе, була помічена у білорусі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: