fbpx
Сьогодні
Фото 12:24 12 Лют 2024

У справі про вбивство заступника мера Нікополя, підозру отримав місцевий мешканець

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Житель Нікополя отримав підозру у справі про вбивство заступника мера міста.  Вбивство сталося 8 лютого, тоді підозрюваний вчинив близько 20 пострілів по машині посадовця.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Офіс генпрокурора.

Правоохоронці проводили оперативно-розшукові заходи, під час яких встановили адресу помешкання, де переховувався імовірний 33- річний нападник. Вже за декілька днів поліціянти його затримали.

"За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Нікополь за фактом умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

За даними слідства, 8 лютого на одній із вулиць міста підозрюваний здійснив не менше 20 вогнепальних пострілів по автомобілю, за кермом якого перебував заступник міського голови Нікополя.

"Після цього він закинув вибуховий пристрій в автівку. Потерпілий загинув на місці. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили зброю та патрони", – додали у Офісі генпрокурора.

Як встановили слідчі, нападник протягом чотирьох місяців готувався до скоєння злочину. У той день, озброївшись і встановивши маршрут пересування, він чекав на заступника міського голови.

"Коли автомобіль жертви під'їхав ближче, фігурант здійснив понад 20 пострілів з автоматичної зброї та кинув в автомобіль гранату, що призвело до займання автомобіля та загибелі чиновника", — вказує поліція.

За даними слідства, після скоєння злочину нападник закопав зброю у лісосмузі та переховувався в орендованій квартирі, де його і затримали правоохоронці. Правоохоронці вилучили зброю та направили на експертизу.

Також слідчі припускають, що підозрюваний мав намір вчинити аналогічні злочини й щодо інших посадовців Нікополя. Зараз цю інформацію перевіряють у межах кримінальної справи.

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Вбивство заступника мера Нікополя

Невідомі розстріляли автомобіль заступника міського голови Нікополя 8 лютого. Чиновник загинув на місці. Це заступник міського голови Нікополя Віталій Журавльов.

Дніпропетровська обласна прокуратура

Дніпропетровська обласна прокуратура

Вже цього дня поліцейським вдалося встановити прикмети нападника.

Одна з основних версій вбивства заступника мера Нікополя Віталія Журавльова – конфлікт із місцевим угрупуванням, що триває з 2017 року.

Першими про розстріл автівки посадовця повідомила громадська організація "Прихист", а їх повідомлення поширила низка місцевих ЗМІ.

"8 лютого близько 8:30 (в поліції називають час близько 09:00 – ред.) в Нікополі невідомі розстріляли автомобіль заступника міського голови Віталія Журавльова. Внаслідок влучання в машину сталося займання. Навколо транспортного засобу лежить багато відстріляних гільз", – йшлося в повідомленні.

Згодом з'явилося офіційне повідомлення від правоохоронців. Так, в Офісі генерального прокурора підтвердили інформацію та розповіли, що інцидент стався сьогодні на одній із вулиць Нікополя.

"Невідомі особи із невстановленої вогнепальної зброї розстріляли автомобіль, в якому перебував заступник міського голови", – проінформували в ОГП.

Правоохоронці додали, що внаслідок обстрілу 59-річний чоловік загинув на місці. Після гасіння пожежі в салоні автівки було виявлено тіло загиблого.

Дніпропетровською обласною прокуратурою вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

На розшук підозрюваного було орієнтовано весь особовий склад поліції регіону. Для затримання озброєного нападника на місце виїхало керівництво обласної поліції, спецпризначенці КОРД та всі правоохоронні структури.

Окрім цього, також повідомлялось, що 27 грудня, у Дніпропетровській області невідомий чоловік обстріляв автомобіль, унаслідок чого загинув водій. Подія сталась на дорозі Н-31.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: