fbpx
Сьогодні
Фото 16:58 07 Лют 2024

росія вербує найманців у Сирії для участі у бойових діях проти України, – ГУР

English version here

Фото: ГУР

Росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки Міноборони.

За даними ГУР, підготовка відбувається на сирійській території неподалік міста Алеппо та аеродрому Kuweires. Перша партія (близько тисячі найманців) проходить вишкіл з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові.

Після проходження навчань бойовиків доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти в Росію. Після прибуття їм видають російські паспорти, а потім мобілізують до окупаційної армії.

ГУР опублікувало відео, де сирійцям вручили паспорти РФ, виготовлені за п'ять днів.

росія вербує найманців у Сирії

Фото: ГУР

У ГУР зазначають, що рекрутинг до армії сирійців москва здійснює через туристичні фірми. Сирійцям спершу обіцяють роботу охоронців на нафтопереробних об'єктах в Якутії, а потім заманюють на "більш високооплачувану роботу" до Бурятії.

В Улан-Уде паспортизованих найманців чекає мобілізація до 5-ї окремої гвардійської танкової бригади ЗС РФ (в/ч 46108) та подальша участь у бойових діях в Україні.

"Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м'ясних штурмів", – йдеться у повідомленні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: