fbpx
Сьогодні
16:56 11 Лют 2024

До війни проти України росія залучила 15 тисяч непальців, - CNN

English version here

Фото: CNN

Країна-агресор залучила до своєї армії 15 тисяч мешканців Непалу. Це сталося після того, як у 2023 році російський уряд оголосив про вигідні умови служби для іноземних бійців, які приєднаються до війська рф.

Про це повідомило видання CNN із посиланням на "численні джерела", пише Рубрика.

Видання, зокрема, розповіло історію 37-річного хлопця, який нещодавно повернувся до Непалу після поранення на передовій в Україні, Рамчандра Хадка. Він розповів CNN, що був свідком жахливих сцен і шкодує про своє рішення приєднатися до армії кремля як іноземний найманець.

"Я пішов в російську армію не заради задоволення. У Непалі у мене не було жодної можливості працевлаштуватися. Але, оглядаючись назад, це було неправильне рішення. Ми не уявляли, що нас так швидко відправлять на передову і наскільки жахливою буде ситуація", — сказав Хадка.

Він приїхав до москви у вересні минулого року. Після двох тижнів навчання його відправили на передову в Бахмут. Там він був двічі й загалом місяць, доки не отримав кулю в стегно. Після того, як його врятували та відвели на кілька сотень метрів від лінії фронту, в нього ще й влучило уламками касетної бомби.

Хадка — не єдиний.

Уряд Непалу стверджує, що приблизно 200 їхніх громадян воюють на боці російської армії й щонайменше 13 непальців були вбиті в зоні бойових дій. Але законодавці та правозахисники в Непалі кажуть, що ці офіційні оцінки значно занижують реальні цифри.

Відомий опозиційний непальський законодавець і колишній міністр закордонних справ Бімала Рай Паудял заявив верхній палаті парламенту округу, що від 14 тисяч до 15 тисяч непальців воюють на передовій в армії рф. У своїй заяві він посилався на свідчення чоловіків, які повернулися із зони бойових дій, і закликав російську владу надати точні цифри.

За даними Міністерства закордонних справ Непалу, четверо їхніх бійців наразі перебувають в Україні як військовополонені. У російському МЗС не відповіли на запитання CNN про кількість непальців, завербованих російською армією, і скільки з них наразі загинули.

Нагадаємо, росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Як повідомлялось, станом на сьогодні втрати російської сторони з початку повномасштабного вторгнення становлять близько понад 395 тисяч солдатів.

За оцінками Міністерства оборони Британії, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили більше 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

Додамо, що моква планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіян: наразі воюють 617 тисяч.

"Ми пройшли часткову мобілізацію – ми призвали 300 тисяч осіб. Чудово воюють хлопці. Після цього ми розпочали широку кампанію із залучення людей на укладання контрактів. До кінця року планували набрати 412 тисяч осіб. На вчорашній вечір набрано 486 тисяч людей, і потік наших чоловіків, які готові захищати батьківщину зі зброєю в руках, не припиняється", – сказав Путін.

Також на питання, чи буде друга хвиля мобілізації у рф, диктатор сказав, що необхідності в цьому "немає".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: