fbpx
Сьогодні
10:38 16 Бер 2023

Асад заявив, що визнає російськими землями окуповані території України

Сирійський диктатор Башар Асад заявив, що він визнає окуповані території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей російськими.

Про це диктатор Сирії заявив в інтерв'ю російським пропагандистам під час візиту у Москву.

Сирійський лідер зазначив, що вважав би це російськими територіями, навіть якщо не трапилась війна.

"Звичайно. Я кажу, що це російські території, і навіть якби не трапилася війна, це історично російські території", – сказав Асад.

Диктатор заявив, що це чітка позиція Сирії, яка заснована на "історичних фактах". Також Асад повторив риторику російського диктатора володимира путіна, що начеб то ці території Україні "передав Ленін".

"Вони (ці території) були передані Україні, можливо, близько 100 років тому, я думаю, що за часів Леніна. На них проживають російські громадяни, і факти на місцях свідчать про те, що це російська земля. Ми переконані в цій позиції", підкреслив Асад.

Нагадаємо, 15 березня, президент Сирії Башар Асад під час свого візиту до Москви та зустрічі із російським колегою володимиром путіним заявив про підтримку вторгнення рф в Україну.

Окрім того, зазначимо, що сирійський диктатор Башар Асад прилетів до Москви 14 березня для зустрічі зі своїм російським колегою. Востаннє лідери Сирії та рф зустрічалися ще у вересні 2021 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: