fbpx
Сьогодні
Відео 20:59 11 Лют 2024

Україна працює над забезпеченням регіонів системами радіоелектронної боротьби (РЕБ), - Зеленський

Фото: Офіс Президента

Працюємо, щоб додати більше ефективності нашим мобільним вогневим групам та щоб ще більше регіонів України отримали РЕБ. Це один із ключових пріоритетів української влади в 2024 році.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні, пише Рубрика з посиланням на сайт глави держави.

Як розповів президент, сьогодні він заслухав доповіді ситуації на фронті, від військових, а також звіти від МВС, ДСНС, регіональних влад щодо роботи протиповітряної оборони.

"І зараз – передусім – я хочу подякувати всім нашим захисникам неба, які кожної ночі, кожного дня відбивають російські атаки дронами й ракетами. Настільки, наскільки це дозволяє сила нашої ППО зараз", – наголосив Зеленський.

Він зауважив, що лише від минулого вечора й до ранку сьогодні вдалося знищити сорок "шахедів" – більшість із застосованих Росією.

Майже увесь цей результат – наших мобільних вогневих груп. У різних регіонах – Київщина, Житомирщина, Вінниччина, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Кіровоградська, Черкаська області, наша Дніпровщина. Він подякував кожному воїну, які й зараз, і щодоби – на бойовому чергуванні, рятують нашу інфраструктуру, наших людей.

"Від початку року й по цей час збито вже 359 «шахедів». Влучність наших захисників неба, робота РЕБ, підтримка кожного з наших партнерів щодо повітряного щита – це буквально порятунок життів. Працюємо, щоб додати більше ефективності нашим мобільним вогневим групам та щоб ще більше регіонів України отримали захисні системи РЕБ. Це – один із ключових пріоритетів року", – наголосив Зеленський.

Президент сьогодні особливо відзначив колектив ДСНС України – кожного й кожну, хто працює на місцях влучань, ліквідує пожежі, розбирає завали.

"Наші рятувальники, я дякую вам! А окремо сьогодні відзначу працівників ДСНС України у Харківській області. Дякую всім, хто від 24 лютого б'ється і працює, щоб зміцнити Україну! Дякую усім, хто в Україні та разом з Україною. ", – наголосив глава держави.

Україна розвиває напрямок РЕБ

Оскільки Росія використовує проти українців дрони та ракети, в Україну з'явилася потреба в засобах РЕБ. Як заявляв міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.

Крім того, за словами Федорова, в Україну можуть створити окрему бригаду з РЕБ.

Що відомо про нічну повітряну атаку росії 

Нагадаємо, що ще звечора, 10 лютого, окупаційні війська запустили ударні БпЛА з тимчасово окупованого Криму.

Унаслідок атаки у Миколаївській області поранення отримала одна людина, а на підступах до Києва силам ППО вдалося знищити усі ударні безпілотники.

У Дніпропетровській області два ворожих безпілотники були збиті над Дніпровським районом. В результаті падіння уламків постраждав чоловік. А у Київській області через падіння уламків збитих "Шахедів" сталася пожежа.

Загалом  у  ніч на 11 лютого російські загарбники атакували Україну 45 ударними безпілотниками: силам протиповітряної оборони вдалося "приземлити" 40 ворожих повітряних цілей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: