fbpx
Сьогодні
16:43 10 Лют 2024

Над Румунією підіймали у повітря винищувачі F-16 під час атаки росіян на Одещину

Фото: twitter

У ніч на 10 лютого Румунія піднімала у повітря винищувачі F-16, коли Росія атакувала безпілотниками українську портову інфраструктуру в Ізмаїлі та Рені поблизу українсько-румунського кордону.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Румунії, пише Рубрика.

Зазначається, що міністерство відстежувало ситуацію в прикордонній зоні та активувало процедури Повітряної поліції, повідомивши Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про райони в повітах Тульча та Галац, які могли постраждати від ризиків, пов'язаних з атаками РФ.

"Літаки F-16 ВПС Туреччини з 86-ї авіабази у Фетешті були підняті в повітря близько 01.15 для виконання пошукових місій у національному повітряному просторі у межах цієї ситуації", — додали у відомстві.

У Міноборони Румунії засудили атаки Російської Федерації на об'єкти цивільної та портової інфраструктури й запевнили, що продовжать моніторинг повітряного простору та дослідницькі місії в районах, де можуть виникнути ризики.

У ніч на 10 лютого армія РФ атакувала Одесу та південь області ударними БпЛА, унаслідок цього пошкоджень зазнали припортова та цивільна інфраструктури. Поранення отримали четверо людей.

Що відомо про ворожу атаку БпЛа у ніч на 10 лютого

Війська рф у ніч з 9 на 10 лютого запустили територією України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" з північного та південного напрямів. Вибухи були чутні у Харкові та Одесі. 

Першу хвилю дронів ворог спрямував по обласному центру Одесі. Всі 9 "Шахедів" знищили підрозділи протиповітряної оборони. Однак, уламки одного зі збитих БпЛА пошкодили технічну споруду припортової інфраструктури, осколкове поранення отримав один з працівників підприємства, він у лікарні.

Другу і третю хвилі атак ворог спрямовував по припортовій інфраструктурі Подунав'я.

У відповідь, сили протиповітряної оборони знищили 12 дронів. Окупанти також завдали удару БпЛА по цивільній інфраструктурі Ізмаїла.

Варто додати, що у ніч на 10 лютого терористи застосували проти України 31 ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 23 повітряні цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: