fbpx
Сьогодні
18:24 11 Лют 2024

Армія рф вчергове обстріляла Херсонщину: є поранені

У неділю, 11 січня, російські військові від ранку обстрілюють Херсон та область. В результаті численних атак було поранено кількох мирних мешканців.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

За даними Прокудіна, дві керовані авіабомби влучили в районі села Монастирське Бериславського району.

"Сьогодні зранку окупанти скинули керовані авіабомби по с. Монастирському Новорайської територіальної громади", – також повідомив начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов.

Літвінов також повідомив, що через атаку пошкоджень зазнали: 

  • транспортні засоби,
  • житлові будинки,
  • господарські споруди мешканців.

Внаслідок обстрілу поранений 43-річний чоловік.

"Він в цей час перебував на власному подвір'ї. Постраждалого доставили до лікарні з вогнепальним пораненням обличчя. Медики надали йому допомогу", – додав глава ОВА Олександр Прокудін.

Через "прильот" поблизу будинку за медичною допомогою також звернувся 67-річний чоловік. У нього уламкові поранення голови, однак від госпіталізації постраждалий відмовився.

Прокудін повідомив, що ще дві керовані авіабомби вдарили по Качкарівці.

"Інформація щодо пошкоджень та потерпілих встановлюється", – повідомив глава адміністрації.

Ще 6 атак дронами було зафіксовано по центру Берислава.

"Проти мирного населення окупанти продовжують використовувати дрони. Внаслідок скиду вибухівки у Золотій Балці загорівся будинок. На щастя, без постраждалих", – додав Прокудін.

Як розповідав голова Херсонської обласної військової адміністрації, протягом минулої доби, 10 лютого, росіяни здійснили 42 обстріли по території регіону, випустили по Херсонщині понад 200 снарядів, загинув цивільний.

Обстріл Херсона

Через обстріл Херсона 11 лютого руйнувань зазнав медичний заклад.

"Ворожа армія поцілила в один із медичних закладів Херсона. Через удар пошкоджені внутрішні приміщення, система теплопостачання", – повідомляє в Телеграмі пресслужба Херсонської ОВА

Сьогодні також стало відомо, що під час російського обстрілу Херсону постраждала пасажирка маршрутки.

"Окупанти вдарили по Херсону. Постраждала пасажирка маршрутки. 61-річну жінку доставили до лікарні в стані середньої важкості", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що медики надали жінці необхідну допомогу. Подальше лікування буде амбулаторним.

Як повідомляла Рубрика, армія рф регулярно обстрілює Херсон прибережні зони з тимчасово окупованого лівого берега.

Ситуація на лівому березі Херсонської області

Восени минулого року стало відомо, що українські воїни закріплюються на лівому березі Херсонської області, зокрема на плацдармі в районі населеного пункту Кринки.

Керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк інформувала, що на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку зараз активно працюють різні структурні складові Сил оборони.

Своєю чергою у Генштабі пояснили, що ЗСУ хочуть відтіснити російських окупантів від правого берега Дніпра. Це дозволить зменшити обстріли цивільних.

Військові експерти припускають, що наступальні можливості російських військ на лівому березі Херсонської області обмежені. Причиною є слабка підготовка та координація загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: