fbpx
Сьогодні
21:40 13 Січ 2024

Президент США закликав республіканців не блокувати допомогу Україні

Президент Байден

Президент США Джо Байден заявив, що готовий до серйозних змін у міграційній політиці, та закликав республіканців не блокувати допомогу Україні, бо в іншому разі доведеться платити ще більше.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Білого дому.

«Я готовий запровадити значні зміни в питанні кордону. Впродовж останніх п'яти тижнів тривають переговори, тож я сподіваюся, що ми досягнемо мети», – зауважив глава Білого дому.

На запитання, що буде далі з підтримкою України, Байден відповів:

«Якщо мої колеги-республіканці не фінансуватимуть Україну, їм доведеться платити дуже багато».

Як повідомлялося,  республіканці упродовж останніх кількох місяців блокують надання допомоги Україні, вимагаючи виконання їхніх вимог щодо реалізації змін в міграційній політиці США та посилення південного кордону.

Напередодні Білий дім заявив, що президент Байден вважає «переломним» нинішній момент зовнішньої політики, зокрема з огляду на війну Росії проти України, ситуацію в Газі, а також необхідність для США демонструвати лідерську роль.

Допомога Україні від США

Кілька місяців тому президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 млрд доларів на потреби нацбезпеки. У пакеті передбачено понад 60 млрд доларів нового фінансування для допомоги Україні.

Республіканці в Конгресі відмовилися підтримувати подібну ініціативу. Вони вимагають, щоб до пакета внесли більш жорсткі заходи з охорони кордону з Мексикою.

Таким чином, уже понад місяць у Конгресі намагаються домовитися про такі заходи, щоб схвалити пакет.

12 січня стало відомо, що допомогу Україні від Сполучених Штатів призупинено до схвалення Конгресом нового фінансування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: