fbpx
Сьогодні
16:30 09 Лют 2024

Для українських виробників меду Китай відкрив ринок

Відтепер українські виробники меду  можуть постачати свою продукцію на ринок Китайської Народної Республіки.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, інформує Рубрика.

Завдяки злагодженій роботі МЗС та Держпродспоживслужби, а також за підтримки Посольства України в Китайській Народній Республіці пройдено всі етапи погодження форми сертифіката на експорт меду до Китаю.

Процедуру відкриття ринку меду на КНР, яка розпочалась ще в 2019 році, офіційно завершено і зазначений ринок відкритий для вітчизняних експортерів.

"У часи війни особливо важливо підтримувати українських експортерів, відкривати для них нові ринки збуту продукції. Це створює нові можливості для українського бізнесу заробляти гроші на зовнішніх ринках, що загалом позитивно впливає на економіку України воєнного часу. МЗС разом із партнерами приділяє велику увагу цій роботі, і нам крок за кроком вдається виводити більшу кількість компаній на більшу кількість ринків", — зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук:

"Це перший ринок експорту, який Держпродспоживслужба відкрила в цьому році. Було зроблено великий обсяг роботи, проведено безліч зустрічей, переговорів, здійснено аудит державної системи контролю в Україні. В планах – не зупинятися, а продовжувати працювати для забезпечення безперебійного експорту української продукції з метою посилення економічної стабільності та збільшення робочих місць в нашій країні".

Погоджена форма Сертифікату здоров'я на експорт меду з України до Китайської Народної Республіки оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі "Міжнародне співробітництво", рубрика "Сертифікати на експорт з України" за посиланням.

З метою оптимізації процесу експорту рекомендуємо потенційним експортерам меду ознайомитись з Методичними рекомендаціями для державних ветеринарних інспекторів України та операторів ринку, які мають намір здійснювати експорт меду до КНР.

Ринок Китаю є дуже перспективним для експорту продукції українського виробництва і його відкриття для українського меду значно розширює можливості для вітчизняних виробників.

Зазначимо, Китай вже відкрив свій ринок для українських виробників:

  • кукурудзи,
  • молока та молочних продуктів,
  • сої,
  • ячменю,
  • шротів та жомів,
  • яловичини,
  • також замороженої лохини та чорниці.

Нагадаємо, на Київщині у Васильківському районі відкрили першу в світі експериментальну IT-пасіку. Українсько-польський стартап AmoHive розробив рішення допомоги науковцям, які досліджують хвороби бджіл та наслідки їхнього невдалого зимування.

Також ми розповідали, що у найбільшому медовому конгресі Апімондія взяла участь делегація з України.

Окрім того, за інновації у бджільництві український пасічний кооператив отримав у Чилі на виставці ApiExpo-2023 престижну бронзову відзнаку.

А на Донеччині на імпровізованій фронтовій пасіці на задньому дворі медичного пункту медики облаштували 12 нових саморобних вуликів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: