fbpx
Сьогодні
19:00 18 Гру 2022

Пасічник із Миколаївщини експортує мед до Нідерландів

У Миколаївській області бджоляр відновив зруйновану загарбниками пасіку та налагодив експорт меду до Нідерландів.

Про це пише Рубрика.

Розвивати бджільництво Дмитро Митковський почав близько двадцяти років тому, поступово здобував досвід, щороку збільшував кількість бджолосімей. Коли його пасіка зросла до 150 вуликів – створив фермерське господарство, яке стало офіційним виробником меду.

бджоляр з Миколаївщини

У березні вулики підприємця були пошкоджені уламками російської ракети. Крім того, пасічник втратив частину обладнання для відкачки меду. Однак це його не зупинило – чоловік переїхав на захід Миколаївщини та відновив бізнес. У цьому йому допоміг Проєкт USAID "Економічна підтримка України".

Дмитро отримав консультації із ведення експортної діяльності, знайшов компанію-переробника, яка підготувала мед до експорту, оформив необхідні дозволи, отримав сертифікат з німецької лабораторії про якість меду та експортував свою продукцію до Нідерландів.

бджоляр з Миколаївщини

Пасічник розповідає: "У мене було 1,5 тонни меду, такий об'єм бджолярі зазвичай не можуть експортувати, це замала партія. Але ми знайшли завод, який погодився зробити гомогенізацію нашого меду і пройшли цей шлях. Бджолярі часто не хочуть займатися оформленням документів, бо це довго та дорого. Але пройшовши один раз, ти знаєш, як діяти далі. Я дуже хочу, щоб мої колеги знали, що можливо оформити документи, щоб експортувати самим або в кооперації з іншими пасічниками".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: