fbpx
Сьогодні
17:45 07 Лют 2024

Румунські прикордонники знайшли тіло українця у річці: припускають, що він хотів перетнути кордон

English version here

Фото: ДПСУ

Українські прикордонники отримали інформацію від румунських колег про те, що вони виявили тіло у річці Прут неподалік відділу прикордонної служби «Мамалига».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу.

Загиблий виявився жителем Харківської області 1982 року народження. Нині румунські правоохоронці встановлюють причини та обставини загибелі громадянина України. Як зазначили у ДПСУ, не виключено, що чоловік намагався незаконно потрапити до Румунії, перетнувши річку.

Українські прикордонники застерегли, що за порушення прикордонного законодавства передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність. Окрім того, вони наголосили на ризиках для життя та здоров'я.

Румунські прикордонники виявили тіло українця

Фото: ДПСУ

Зокрема, зараз, за повідомленням ДСНС, у Закарпатській області, зафіксували підвищення рівня води у Тисі. Саме на цій річці було найбільше смертельних випадків, пов'язаних зі спробами незаконного перетинання кордону, кажуть прикордонники. Також рятувальники попереджають, що у зв'язку з опадами у вигляді мокрого снігу та дощу зберігається значна сніголавинна небезпека.

За даними ДПСУ, за час повномасштабного вторгнення у Тисі вже потонули майже два десятки чоловіків. Ще чимало людей прикордонникам вдалося затримати.

Що відомо про блокування каналів переправлення ухилянтів через кордон

Варто зазначити, що кількість спроб організованого трансферу чоловіків за кордон, що відбувається з порушенням законодавства, зменшилася, якщо порівнювати з минулим роком.

Правоохоронці розпочали понад 1,6 тисячі кримінальних проваджень на основі повідомлень від підрозділів Держприкордонслужби. Загалом прикордонники викрили понад 220 груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон.

Більшість порушників затримують поза пунктами пропуску. Водночас на КПП охочі незаконно виїхати імітують легальні підстави для цього. Щоденно в перетині кордону відмовляють близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину.

Зауважимо, що ухилянти вдаються до різних способів, зокрема:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: