fbpx
Сьогодні
16:57 02 Лис 2023

Тікаючи від призову, ухилянти мали намір перепливати Тису на надувних "пончиках"

Фото: ДПСУ

Українські прикордонники на Закарпатті затримали порушників кордону, які збиралися подолати річку Тису на надувних "пончиках".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу України.

Як повідомляють, 1 листопада близько 22:00 прикордонний наряд відділення "Грушово" Мукачівського загону помітив чотирьох осіб, які швидко рухалися у бік кордону.

За 100 метрів від державного рубежу зловмисників, двоє з яких несли надувні кола, затримали. Правопорушниками виявилися двоє неповнолітніх жителів Закарпаття, один житель Кіровоградщини та один житель Сумщини.

Як пояснюють прикордонники, підлітки віком 15 та 16 років зізналися, що за винагороду у 100 доларів пристали на пропозицію свого односельця, провести двох невідомих їм чоловіків до річки Тиса та вказати напрям руху в Румунію.

Самі ж відчайдухи, які не розуміли на який ризик для свого життя погодилися, розповіли, що мали заплатити організаторам нічного "вояжу" на веселкових "пончиках" $5000 та $3500.

Захисники кордону зазначають, що наразі особу організатора переправлення через кордон чоловіків встановлено.

Через спробу незаконного переправлення осіб через державний кордон України прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

У ДПСУ застерігають майбутніх порушників кордону і нагадують: від початку російського вторгнення на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 19 випадків загибелі чоловіків, які намагались перепливати річку Тиса, щоб потрапити до сусідніх Угорщини та Румунії.

Нагадаємо, що нещодавно на Закарпатті дружина намагалася "купити" у прикордонників за 6 тисяч доларів дозвіл перетнути кордон для чоловіка.

Як повідомляв речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, у середньому близько 20-30 осіб наші прикордонні наряди затримують за спробу незаконного перетину державного кордону. 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: