fbpx
Сьогодні
17:49 26 Гру 2023

З початку року прикордонники викрили понад 220 протиправних груп, які переправляли ухилянтів за кордон, – ДПСУ

Фото: ДПСУ

Кількість спроб організованого трансферу чоловіків за кордон, що відбувається з порушенням законодавства, зменшилася, якщо порівнювати з минулим роком.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України, пише Рубрика.

Так, там розповіли, що правоохоронці розпочали більш як 1,6 тисячі кримінальних проваджень на основі повідомлень від підрозділів Держприкордонслужби. Це менше, ніж торік, кажуть у відомстві. Загалом прикордонники викрили понад 220 груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон.

Також у ДПСУ зазначили, що більшість порушників затримують поза пунктами пропуску. Водночас на КПП охочі незаконно виїхати імітують легальні підстави для цього. Щоденно в перетині кордону відмовляють близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину.

До відповідальності за порушення закону притягують і підприємства. Зокрема, за зловживання системою «Шлях» 85 ліцензіатам тимчасово скасували доступ до неї, стверджують у Держприкордонслужбі.

Варто зазначити, що після повномасштабного вторгнення російських терористів на територію України в країні запровадили воєнний стан. Чоловікам-українцям у віці від 18 до 60 років обмежено виїзд за межі країни, окрім тих умов, які прописані в правилах перетину державного кордону, що затверджено постановою Уряду. Але попри заборони кількість незаконних перетинів кордону не зменшується, а подекуди навіть збільшується.

Також фіксуються незаконні спроби перетину кордону і по пунктах пропуску, коли особи на легальних каналах намагаються використати підробні документи.

Що відомо про систему «Шлях»

Система запрацювала із 17 березня 2022 року. За даними, які Мінінфраструктури, станом на початок липня 2023 року до неї внесли 254 тисячі людей. Із них майже 150 тисяч — це водії, які виконують бізнес-перевезення за ліцензіями.

За рік роботи «Шляху» 19 тисяч чоловіків скористалися системою для виїзду за кордон — такі оцінки озвучив народний депутат від «Слуги народу» Сергій Козир.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: