fbpx
Сьогодні
19:30 04 Лют 2024

На Закарпатті встановлять модульні будівлі в пунктах пропуску: як працює це рішення

Фото: Фейсбук / Закарпатська митниця

На Закарпатті, щоб модернізувати пункти пропуску та згодом пропускати більше вантажівок із експортними продовольчими товарами, в пунктах пропуску встановлять модульні будівлі.

Про це Закарпатська митниця повідомила у Фейсбуці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Пункти пропуску із сусідніми Польщею та Словаччиною є важливими експортними воротами України та мають стратегічне значення в експортній логістиці країни.

Своєчасні та суттєві оновлення покращують загальну функціональність інфраструктури ППК та сприятиме ефективнішому вивезенню зернових на міжнародні ринки.

Яке рішення?

На Закарпатті в пунктах пропуску встановлять модульні будівлі – щоб модернізувати пункти пропуску та згодом пропускати більше вантажівок із експортними продовольчими товарами.

Фото: Фейсбук / Закарпатська митниця

"У рамках реалізації Проєкту USAID "Економічна підтримка України" на двох митних постах – "Ужгород-автомобільний" і "Астей", що у зоні діяльності Закарпатської митниці, буде встановлено сучасні модульні конструкції для здійснення митно-прикордонного контролю та санітарні модульні споруди", – йдеться в повідомленні.

Як це працює?

Роботи розпочнуться у лютому-березні 2024 року. Після їх завершення кожна модульна будівля матиме:

  • електропостачання,
  • систему освітлення,
  • телефонний та інтернет-доступ,
  • опалення,
  • кондиціонування,
  • меблі.

Всього заплановано замінити 34 модульних конструкцій.

Як повідомили на митниці, на сьогодні вже вдалося:

  • оновити освітлення навісу пасажирської ділянки м/п "Ужгород-автомобільний",
  • замінити перед пунктами пропуску 66 із 163-х дорожніх знаків,
  • отримати 282 дорожніх водоналивних пластикових бар'єри,
  • 2 товарних ваг.

Фото: Фейсбук / Закарпатська митниця

Також вже узгоджено закупівлю для потреб м/п "Ужгород-автомобільний" електричного автонавантажувача тощо.

"Крім цього, заплановано на м/п "Астей" влаштування навісу для ваг товарних із використанням швидко монтованих конструкцій; на м/п "Тиса" – заміна шлагбаумів, поточного ремонту дорожнього покриття, ремонт та обслуговування інженерного обладнання (санвузлів, прочистка каналізації), ремонт фасадів будівель тощо", – додали на митниці.

Зазначається, що з метою модернізації пунктів пропуску, що на кордоні України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною, впродовж 2023-2026 років Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) передбачено виділення 115 млн доларів на розвиток прикордонної інфраструктури та збільшення обсягів торгівлі, зокрема, експорту зерна.

Зазначається, що перша партія таких будинків вже встановлена на одному з пунктів пропуску Волинської митниці.

Окрім того, 6 грудня проєкт USAID "Економічна підтримка України" доставив та встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону (ППК) у Волинській області.

А на початку грудня із заміною та встановленням 479 світлодіодних світильників Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) розпочав модернізацію систем освітлення на ключових пунктах перетину на кордоні з Польщею та Словаччиною.

Також повідомлялось, що проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) замовив у компанії "АРТМЕТАЛ УКРАЇНА" з Дніпра модульні споруди для встановлення на чотирьох пріоритетних пунктах перетину кордону (ППК) України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: