fbpx
Сьогодні
Фото 21:55 07 Січ 2024

АРТМЕТАЛ з Дніпра на замовлення USAID виготовляє модульні споруди: для чого це рішення

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) замовив у компанії "АРТМЕТАЛ УКРАЇНА" з Дніпра модульні споруди для встановлення на чотирьох пріоритетних пунктах перетину кордону (ППК) України.

Про це пише Рубрика з посиланням на Фейсбук USAID "Економічна підтримка України".

У чому проблема?

Проєкт USAID модернізує пункти перетину кордону України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною. У 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID) виділить 115 мільйонів доларів США на підтримку Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України (Держвідновлення), "Укрзалізниці" (УЗ) та Державної митної служби.

Заміна старих модульних споруд на кордонах на нові покращені моделі – частина заходів зі швидкої модернізації пунктів перетину кордону України, яка спрямована на підвищення операційної ефективності, покращення логістики перевезень вантажів, збільшення обсягів торгівлі, експорту зернових та транспортних потоків в цілому.

Яке рішення?

У компанії "АРТМЕТАЛ УКРАЇНА" з Дніпра, яка спеціалізується на виготовленні металевих модульних конструкцій, проєкт USAID "Економічна підтримка України" замовив  модульні споруди для встановлення на чотирьох пріоритетних пунктах перетину кордону України.

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

Як це працює?

Перші шість модульних будинків у грудні 2023 завершили виготовляти у компанії АРТМЕТАЛ УКРАЇНА, яка стала переможцем у тендері, що проводив Проєкт USAID. У цьому тендері брали участь три українські компанії, з-поміж них обрали виробника з Дніпра за кращу цінову пропозицію та характеристики модульних споруд.

Проєкт USAID надав виробнику свої технічні рішення, а він адаптував виробництво під цей проєкт. Перші шість будинків будуть встановлені на ППК у Волинській області на кордоні з Польщею.

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

"За угодою з Проєктом USAID ми маємо виготовити 32 модульні споруди та навіс, вони шести різних розмірів і типів використання: є санвузли, навіс, модулі для роботи прикордонників. Першу партію таких будинків для одного з пунктів пропуску на кордоні у Волинській області ми зараз завершуємо", – каже генеральний директор АРТМЕТАЛ УКРАЇНА Олег Мірошниченко.

Товариство з обмеженою відповідальністю – АРТМЕТАЛ УКРАЇНА – український виробник модульних і каркасних будівель. Модульні будівлі зараз – це 90% їх продуктового портфеля, адже їх можна легко і швидко доставляти по всій Україні та встановлювати у потрібному місці.

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

У виробництві компанія використовує українські комплектуючі, аби підтримати вітчизняну економіку. У разі потреби комплектуючі закуповують зі кордоном. Зараз у компанії працюють понад 50 людей, свою продукцію відправляють по всій Україні. Клієнтами компанії є великі промислові підприємства, державні органи, середній та малий бізнес.

"Аби збудувати таку модульну будівлю, потрібна сировина не тільки з різних куточків нашої країни, але й світу. І у нас доволі великий перелік, що потрібно для виробництва: металопрокат, стінові панелі, утеплювачі, плитні матеріали, електричне та сантехнічне устаткування. Серед країн, де ми купуємо комплектуючі – Туреччина, Німеччина або Польща, при цьому ми розуміємо, що маємо підтримувати вітчизняного виробника, щоб економіка працювала. І ми, як компанія-виробник, якщо нас задовольняє якість матеріалів, точно купуватимемо в українського виробника" – наголошує генеральний директор.

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

Наразі усі працівники компанії залучені у виробництво модульних будівель. Замовлення від Проєкту USAID дало можливість завантажити 25% потужностей. Для виробництва таких модулів. на підприємстві є різні дільниці: гнуття металу, різання, металообробка, зварювальна дільниця, складальна, і потім вже монтажна дільниця на місці встановлення модульної будівлі.

Один такий будинок розміром 2 на 2 метри або 2,5 на 6 метрів, в середині він облаштований меблями (є стіл та крісло), також електричне опалення та кондиціонер. Санітарні модулі (туалети) або окремі для жінок та чоловіків, або сумісні, на кожному пункті пропуску буде санвузол для людей з інвалідністю – він матиме пандус.

На початку грудня технічна команда Проєкту USAID відвідала виробництво та змогла переконатися в якості матеріалів, та дотримання стандартів виготовлення модульних споруд для ППК.

"Наша місія – зробити швидке будівництво доступним, створити комфортні умови для людей, які користуються нашою продукцією. Щоб усім співробітникам, хто користується будинком на митниці, було тепло взимку і прохолодно влітку. Я впевнений: якщо вони будуть доглядати за ним, то він слугуватиме багато років і не потребуватиме ремонту. Сподіваємось, нашим прикордонникам і митникам в наших будиночках буде комфортніше і зручніше", – говорить пан Мірошниченко.

Компанія вже має досвід зведення модульних будинків для прикордонників. Подібні будувала на замовлення для Луганської області – там облаштовували контрольно-пропускний пункт, у якому одночасно знаходяться представники різних державних служб. Після початку повномасштабної війни, розв'язаної Росією, АРТМЕТАЛ УКРАЇНА зводив комплекс модульних будівель для переселенців у Чернівцях.

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

"Також ще були ЦНАПи на деокупованих територіях Київщини, їх фінансували міжнародні партнери. Наприклад, у Бородянці, Іванкові – там, де російській війська розбомбили адміністративні будівлі. Ми туди заходили й за місяць чи півтора робили центр надання адміністративних послуг, інколи пошту, аптеки, магазини, тобто швидко створювали умови для місцевих мешканців", – говорить пан Олег.

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

АРТМЕТАЛ УКРАЇНА постійно розвивається та відстежує тенденції ринку. А своїми конкурентами вважає великих європейських виробників, тож прагне конкурувати з ними.

"В Україні є інші виробники, які роблять модульні будівлі, але ми не хочемо з ними конкурувати. Ми ставили собі в конкуренти великих європейських виробників з Австрії, Польщі, Німеччини. До того, як ми почали виробляти модулі в Україні, вони постачали їх з Європи. Зараз модулів іноземних виробників в Україні майже немає, вони знають про нас, телефонували мені й питали як справи, ми спілкуємось, вони нам конкуренти", – говорить про конкуренцію Олег Мірошниченко.

Зазначимо, що Проєкт USAID працює над модернізацією пунктів перетину кордону для:

  • підвищення операційної ефективності,
  • покращення логістики перевезень вантажів,
  • збільшення обсягів торгівлі,
  • експорту зернових та транспортних потоків в цілому.

Так, 6 грудня проєкт USAID "Економічна підтримка України" доставив та встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону (ППК) у Волинській області.

А на початку грудня із заміною та встановленням 479 світлодіодних світильників Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) розпочав модернізацію систем освітлення на ключових пунктах перетину на кордоні з Польщею та Словаччиною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: