fbpx
Сьогодні
22:39 30 Січ 2024

Кібератака ГУР "поклала" сервер спецзв’язку міноборони рф

Фото: ГУР

Кіберфахівці української військової розвідки 30 січня атакували сервер міністерства оборони росії, який використовувався для спецзв'язку. Внаслідок кібератаки сервер «ліг».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сайт Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У розвідці розповіли, що сервер не витримав атаки, попри те, що ФСБ затвердило програмне забезпечення на ньому як таке, що відповідає державним стандартам захисту інформації. Цей софт також встановлювали на різних стратегічних об'єктах державного сектору росії, зокрема ― військових, зазначили в ГУР.

Через кібератаку підрозділи міноборони рф, які користувалися сервером, утратили можливість обмінюватися інформацією.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що у росії стався масштабний збій в роботі інтернету – у користувачів виникли складнощі при відкритті сайтів із доменом «.ru».

Кібератаки на російські сайти

З початку повномасштабної війни українські IT атакують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".

Нещодавно українська ІТ-армія паралізувала роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.

Також повідомлялось, що українська ІТ-Армія зламала російський хмарний сервіс "Битрикс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни Росії проти України, до переліку яких входить і корпорація "Роснефть".

Збої у роботі сервісів "Битрікс24" відбулись у низці міст Росії, зокрема, у Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Самарі, Уфі, Челябінську, Краснодарі, а також у столиці Білорусі — Мінську.

Окрім того, кіберпідрозділи Головного управління розвідки атакували російську податкову систему вдалося знищити всю базу даних і її резервні копії: відтепер рф не вдасться повністю реанімувати свою установу.

У грудні українська ІТ Армія зробила "новорічний кіберподарунок росіянам". Хакери зупинили роботу платіжних терміналів російської федерації.

А в січні українське хакерське угруповання, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" й "знесла" його сервери. Внаслідок чого частина російської столиці залишилася без інтернету та ТБ.

Також 18 січня хакери угруповання Blackjack, які, ймовірно, пов'язані зі Службою безпеки України, зламали держпідприємство російської федерації та викрали документацію на 500 об'єктів російського Міністерства оборони.

Хакери Головного управління розвідки знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: