fbpx
Сьогодні
21:37 30 Січ 2024

По всій росії спостерігається масштабний збій у роботі інтернету

English version here

У росії стався масштабний збій в роботі інтернету – у користувачів виникли складнощі при відкритті сайтів із доменом «.ru».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Настоящее время.

За даними проєкту Downdetector, безліч скарг на збої в роботі сайтів стосувалися ресурсів "Яндекс", додатків "Тінькофф", "ВТБ", Avito, Wildberries, Ozon та багатьох інших.

Зазначається, що користувачі з Європи також не можуть зайти на сайти із доменом «.ru».

Портал "Код Дурова" повідомив, що збій стався через проблеми з DNSSEC. Це набір розширень протоколу DNS, який має гарантувати достовірність та цілісність даних. У Координаційному центрі доменів «.ru» та «.рф» підтвердили цю інформацію.

«Фахівці Технічного центру Інтернет та МСК-IX працюють над її усуненням. Наразі для абонентів НСДІ проблема вирішена. Ідуть відновлювальні роботи», – сказано в офіційній заяві центру.

Проєкт "Мережеві свободи" припускає, що збій може бути пов'язаний з експериментами створення національного сервісу доменних імен (DNS – Domain Name Server). DNS, своєю чергою, захищена цифровим підписом DNSSEC від заміни шахраями. "Мережеві свободи" пишуть, що російська влада планувала перевести всіх користувачів країни на національний сервер DNS, можливо, це зараз і відбувається.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: