fbpx
Сьогодні
11:59 28 Січ 2024

У ВМС назвали дві мети війни проти російського флоту на морі

English version here

фото: Сили оборони півдня України

Війна України проти російської федерації на морі має дві мети, це – не дати російському флоту змоги напасти та забезпечити доступ кораблів до українських портів.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв'ю Sky News.

"Ми повинні мати можливості, щоб переконатися, що Росія назавжди відмовиться навіть від думки дивитися в бік України, в тому числі на морі", – сказав керманич ВМС.

Командувач зазначив, що успіхи України у 2022 та 2023 роках стали результатом складних, але інноваційних рішень.

Але з огляду на тривалість війни, попередні методи вже можуть більше не працювати.

"Ворог пристосовується, і ми повинні пристосовуватися. Сучасна війна – це війна технологій. Хто переможе в технологічному сенсі, той і переможе", – додав Неїжпапа.

Окрім того, командувач ВМС вважає, що якби Україна отримала дозвіл бити по російській території британською та іншою західною зброєю, то змогла б виграти війну швидше.

"Звичайно, чим швидше Збройні сили отримають необхідний бойовий потенціал і певні можливості для знищення інфраструктурних об'єктів противника, тим швидше ми переможемо", зауважив він.

Що відомо про захоплення росією Чорного та Азовського морів

Варто зазначити, що російська федерація використовує Чорне та Азовське моря у своїх військових цілях. Відмітимо, що Азовське море повністю знаходиться під контролем рф.

Однак зауважимо, що домінування росії у Чорному морі вдалося зменшити після звільнення острова Зміїний.

Та після виходу Москви з "зернової угоди" цивільне судноплавство знову опинилося під загрозою.

За останні місяці російську блокаду Чорного моря вдається Україні проривати. Цивільні судна з українським зерном почали виходити з портів Одеської області.

Це сталося завдяки успішним атакам морськими дронами разом із завдаванням ракетних ударів по об'єктах російського флоту у Чорному морі та поблизу тимчасово окупованого Криму. Адже ці спецоперації допомогли Україні витіснити ворожі кораблі із Севастопольської бухти.

Українські атаки змогли очистити від росіян морську смугу розміром до 200 миль від узбережжя, утворивши безпечний судноплавний коридор.

У грудня повідомляли, що Чорноморський флот російської федерації сховав у Новоросійську майже всі "серйозні кораблі", включаючи носії крилатих ракет "Калібр".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: