fbpx
Сьогодні
10:59 28 Січ 2024

Неїжпапа вважає, що Україна виграла б війну швидше, якби могла бити по рф західною зброєю

Фото: facebook com AFUkraine

Якби Україна отримала дозвіл бити по російській території британською та іншою західною зброєю, то змогла б виграти війну швидше.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв'ю Sky News.

У керманича ВМС запитали, чи вважає він, що Україна зможе швидше виграти війну, якщо отримає такий дозвіл (завдавати ударів по рф іноземною зброєю – ред.)

На що командувач відповів:

"Звичайно, чим швидше Збройні сили отримають необхідний бойовий потенціал і певні можливості для знищення інфраструктурних об'єктів противника, тим швидше ми переможемо".

Неїжпапа вважає, що якби в України були більші можливості у питанні зброї, то війна розгорталася б інакше.

"Якби Україна мала ті чи інші види далекобійної зброї, які можна використовувати глибше на території ворога, звісно, ​​ворог поводився б по-іншому, в тому числі й на полі бою", – додав віцеадмірал.

Також командувач ВМС наголосив, що ворог, знаючи бойові можливості Збройних сил України, відповідно "реагує на наші дії".

"Путін поводиться як дрібний гангстер, який знає, що якщо йому відповідатимуть удар за ударом, то він не почне бійку… Якщо він зрозуміє, що Україна може дати відсіч і змусити його по-справжньому відчути біль, звичайно, він все це припинить", підкреслив Неїжпапа.

Що відомо про атаки на кораблі рф

Нагадаємо, що 26 грудня українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Окрім того у ПС ЗСУ повідомили, що корабель був знищений саме крилатими ракетами української авіації.

Ігнат заявив, що російські загарбники не зможуть тепер використовувати десантний корабель "Новочеркаськ", який українські Сили оборони атакували.

Окрім того, у жовтні 2022 року морські дрони Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат "Адмирал Макаров".

У 2023 році дрони СБУ уразили:

У грудня повідомляли, що Чорноморський флот російської федерації сховав у Новоросійську майже всі "серйозні кораблі", включаючи носії крилатих ракет "Калібр".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: