fbpx
Сьогодні
17:47 22 Гру 2023

Завдяки морським ударним дронам Україна утворила 200-мильну смугу безпеки у Чорному морі, – ГУР

English version here

Успішні атаки морськими дронами разом із нанесенням ракетних ударів по об'єктах російського флоту у Чорному морі та поблизу тимчасово окупованого Криму допомогли Україні витіснити ворожі кораблі із Севастопольської бухти та створити безпечний морський коридор для торгових суден.  

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на ГУР.

Про значення нового технологічного типу зброї ― морських ударних дронів ― розповів воїн, який командує флотом ударних надводних дронів ГУР МО України, з позивним  «Тринадцятий».

Знищення російських десантних катерів класу «акула» та «серна», вдалі атаки на патрульний корабель чф рф «сєрґєй котов» та розвідувальне судно держави-агресора «іван хурс» ― робота операторів морських дронів української воєнної розвідки.

«Коли ми влучили в ціль, уся команда, звісно, була переповнена емоціями. Ми кричали і вітали один одного», — так описав розвідник емоції після ураження «котова».  

За словами воїна, нова зброя відіграла дуже важливу роль у війні з росіянами на морі та довела свою ефективність.

«Ніхто не має такого досвіду використання морських дронів, як ми. Немає ані викладачів, ані підручників. Ми зараз пишемо ці книжки», — сказав Тринадцятий.

Він пояснив, що росіяни намагаються різними способами перешкоджати  атакам морських дронів, тож кожна нова місія потребує вдосконалення як тактики, так і самої зброї.

«З кожною новою операцією вчимось і ми, і вони [росіяни]», — зазначив розвідник.

Фактом залишається те, що у 2023 році завдяки застосуванню морських  ударних безпілотників Україна змогла очистити від росіян морську смугу розміром до 200 миль від узбережжя, утворивши безпечний судноплавний коридор.

«Їх можна відштовхнути. Панування росії у Чорному морі закінчилось», ― підсумував воїн.

Нагадаємо, що за рік існування флот морських дронів уразив вісім російських суден: "Адмірал Макаров", "Іван Голубець", "Іван Хурс", "Сергій Котов", "Нафтовий маяк", "Новоросійськ", "Акулу" та "Серну". 

Окрім того, росіяни перемістили частину своїх кораблів із тимчасово захопленого Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі російські кораблі, тому в рф вирішили використати для цього окуповану частину Грузії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: