fbpx
Сьогодні
16:22 28 Січ 2024

Попри війну в Україні, компанія Avon продовжує вести бізнес із рф, - BBC

English version here

Компанія Avon Products Inc., яка спеціалізується на продажі косметики та здійснює діяльність у більш ніж 140 країнах, зазнала критики за те, що продовжує вести бізнес у російській федерації.

Про це повідомляє BBC, пише Рубрика.

Зазначається, що на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Avon оголосила, що припиняє інвестиції та призупиняє експорт своїх косметичних засобів з Росії на інші ринки, включаючи Україну.

Компанія заявила, що надає "критично важливу підтримку" жінкам, чиї засоби до існування залежать від їхнього бізнесу.

Однак журналісти BBC виявили, що фірма досі набирає нових торгових агентів у росії та продовжує виробництво на великому заводі в московській області.

Стівен Тіан, член групи Єльського університету, які відстежують дії компаній у відповідь на війну рф проти України, заявив, що Avon має бути соромно за те, що вона продовжує вести бізнес у росії.

"Немає жодного виправдання тому, щоб продовжувати фінансувати воєнну машину Путіна,.. і часу було більш ніж достатньо, щоб компанії могли впорядковано вийти з ринку", – сказав він.

Своєю чергою Марк Діксон, засновник агентства Moral Rating Agency, яке проводить кампанії проти компаній, які ведуть бізнес у росії, звинуватив Avon у "моральному відмиванні" через продовження операцій у росії.

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну щорічний список 50 найбільших компаній на російському ринку оновився майже наполовину – 22 позиції.

Нагадаємо, у Чернігові розпочала роботу кризова кімната для постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства. Центр відкрито за фінансової підтримки косметичного бренду Avon разом з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення.

Благодійна програма Avon "Місія проти домашнього насильства" існує в Україні вже 13 років і спрямована на те, щоб захистити жінок і дівчат, які постраждали від насильства, та попередити тих, хто у групі ризику. Компанія систематично порушує тему домашнього насильства — проводить інформаційні кампанії, залучає лідерів думок і медіа. Через війну в Україні компанія наразі змінила вектор благодійної програми та збирає гроші на допомогу жінкам, які постраждали від фізичного чи сексуального насильства через воєнні дії.

Як повідомляла Рубрика, раніше НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway.

Нагадаємо, НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанію Metro Cash & Carry через рішення керівництва компанії продовжувати діяльність в росії.

До переліку міжнародних спонсорів війни НАЗК також внесло американсько-шведську промислову компанію Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: