fbpx
Сьогодні
15:58 10 Січ 2024

До списку спонсорів війни НАЗК внесло найбільшу у світі мережу фастфудів Subway

English version here

Фото: Вікіпедія

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує бізнес у росії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на НАЗК.

В Агентстві зазначили, що понад 500 ресторанів мережі Subway (ТОВ "Сабвей Ай Пі") продовжують працювати на ринку країни-агресора, сплачуючи сотні тисяч доларів податків до бюджету РФ.

"Також Subway активно рекламує свою діяльність через підсанкційні російські соціальні мережі та доставляє їжу через сервіси "Яндекс", які співпрацюють з державними та правоохоронними органами країни-агресорки", зазначили в повідомленні.

У НАЗК звернули увагу, що після початку широкомасштабного вторгення росії в Україну ця компанія не повідомила про жодне скорочення своєї діяльності в країні-агресорі. Також не було і спроб від керівництва Subway засудити війну Кремля.

Інформація про компанію

Subway (Сабвей) є однією з найбільших мереж у світі за кількістю закладів громадського харчування.

А згідно з даними платформи Statista, у 2023 році цей глобальний бренд ресторанів швидкого обслуговування налічував 36 592 магазини по всьому світу. Тобто впродовж року Subway мала більше ресторанів у всьому світі, ніж будь-яка інша мережа.

Компанія працює в росії понад 20 років, створила близько 6 тисяч робочих місць, налічує 550 ресторанів у 122 містах. Російська мережа Subway зараз є третьою за кількістю точок у Європі після Великої Британії та Німеччини.

Особливістю бізнесу Subway є те, що вони працюють за системою франчайзі. Тобто існує велика мережа юридично відокремлених осіб, що працюють під брендом Subway, генерують доходи та сплачують податки. У рф франшизою мережі Subway володіє компанія Subway Russia Service Company з головним офісом у Санкт-Петербурзі.

"Subway повідомила, що усіма ресторанами в країні незалежно володіють та управляють місцеві та головні франчайзі, тому ресторани залишаються відкритими в Росії. Ця заява в частині неспроможності впливу на власних франчайзі не відповідає дійсності та фактично вводить в оману", – зауважують в НАЗК.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: