fbpx
Сьогодні
Фото 12:29 28 Січ 2024

У Францію у парк для тварин доправили трьох левів з України

English version here

Фото: IFAW

Поблизу міста Діжон у французькій Бургундії до парку для тварин Оксуа в комуні Арне-су-Вітто доставили трьох левів з України – самця та двох самок.

Про це повідомили в Міжнародному фонді захисту тварин (IFAW), пише Рубрика.

Як наголошують, у Бургундії у левів з України почнеться нове життя. Після адаптації вони житимуть разом у вольєрі площею 5 тисяч м².

Самець Атлас – півторарічний лев, якого забрали від жінки, що опікувалася ним від народження. Вона пояснила, що тварина почала проявляти агресивну поведінку, ймовірно, через часті звуки бомбардувань.

Леви, вивезені до Франції

Фото: IFAW

Як розповіли у парку, у клітці всього 12 м² він бігав по колу з іншою левицею. Тварина мала надмірну вагу і була пораненою.

Двом самкам, яким близько двох років, звуть Луладжа та Королева. Їх обох врятували із зони бойових дій на Донеччині.

Леви, вивезені до Франції

Фото: IFAW

Левів тимчасово помістили до Центру порятунку диких тварин під Києвом, після чого за підтримки IFAW тварин доставили до польсько-українського кордону. Звідти їх перевезли до Франції. Як уточнюють в організації, поїздка тривала близько 88 годин.

В IFAW наголошують, що оскільки більшість подібних хижаків, які виросли у неволі, не можуть повернутися у дику природу, бо не мають навичок виживання там, рятувальні організації працюють над пошуком центрів, де тваринами опікуватимуться довічно.

Леви, вивезені до Франції

Фото: Parc de l'Auxois

Варто додати, що нещодавно одна з левиць Центру порятунку диких тварин отримала контузію після того, як неподалік впали уламки російської ракети під час масованої атаки столиці 2 січня.

"Ми дамо їм час, щоб зорієнтуватися", – сказав директор парку Джеффрі Делае.

Що відомо про парк для тварин у Франції

Парк Оксуа – це великий природний центр площею 40 гектарів, який налічує близько 500 тварин.

Нагадаємо, лінія магазинів EVA та фонд Happy Paw запустили проєкт "Свята з хвостиком", де можна створити власний віртуальний варіант домівки для тварин та водночас зігріти реальних тварин у притулках.

Окрім того, багаточисельну колонію рудих вечірниць, а саме понад 1500 штук, що зимувати за обшивкою балкона багатоповерхівки, люди просто викинули на сніг та мороз (-6°C) з 8-го поверху.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: