fbpx
Сьогодні
13:22 27 Січ 2024

Стратегічно несуттєві: британська розвідка оцінила останні досягнення російських військ на фронті

Фото: Anadolu Agency

Розвідувальна спільнота Міноборони Британії проаналізувала ситуацію на полі бою та просування російських військ: у висновку – досягнення на фронті армії рф є несуттєвими.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Британії станом на 27 січня.

Британські аналітики нагадали про заяви рф про захоплення села Крохмальне на Харківщині та села Веселе поблизу Бахмута, однак у розвідці констатували, що такі посування "є стратегічно несуттєвими".

"Довоєнне населення Веселого становило 102 людини, а Крохмального – 45. Це – продовження незначного просування Росії, в той час, як Україна зосереджується на активній обороні", – підкресилили в огляді.

У Міноборони Британії стверджують, що головною метою російських військ так і залишається захоплення міста Авдіївка на Донеччині. Там вони ведуть наступ із трьох напрямків, аби оточити населений пункт з півдня, півночі та сходу, зазначають у звіті.

"Російські війська зазнали значних втрат в особовому складі та бронетехніці, часто спричинених боєприпасами українських безпілотних літальних апаратів", – додають британські розвідники.

Аналітики вважають, що попри спробу проникнення в тил українських позицій в Авдіївці через тунелі, українські контратаки стримують російські сили від подальшого просування в межах міста.

"Оскільки основний шлях постачання в Авдіївку залишається недоторканим, а українські сили здійснюють локальні контратаки, місто, ймовірно, залишатиметься під контролем України протягом найближчих тижнів", резюмували в огляді.

Нагадаємо, в розвідцентрі Сил оборони Естонії напередодні говорили, що російські сили, схоже, поступово зменшують інтенсивність наступальних дій на полі бою в Україні. Однак готуються до чергового штурму в районі стратегічно важливого міста Авдіївка Донецької області.

Що відомо про ймовірний наступ російської армії

Варто зазначити, що станом на 12 січня російські війська на території України перебувають у кількості 462 тисячі осіб. Також в Україні знаходяться 35 тисяч військовослужбовців Росгвардії, які забезпечують роботу окупаційного режиму.

Нагадаємо, що у лютому 2022 року, коли росія починала вторгнення в Україну, на українському кордоні було близько 190 тисяч військових. А вже у грудні 2023 року, за оцінками ГУР, в Україні було 443 тисячі окупантів.

Як писала Рубрика, для створення "буферної зони" з Бєлгородською областю у російській федерації почали знову закликати до широкомасштабної наступальної операції в Харківській області.

Окрім того, в ISW вважають, що армія рф планує наступати на Куп'янськ у найближчі тижні. Російсько-окупаційні війська не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області. Проте можуть активізувати зусилля із захоплення міста.

Своєю чергою у британському Міністерстві оборони оцінили російські спроби оточити Авдіївку та спрогнозували, що російські успіхи у цьому районі найближчим часом будуть малоймовірними.

А командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що командування російської армії не досягло в Україні тих цілей, яке воно ставило перед собою в останні місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: