fbpx
Сьогодні
21:54 26 Січ 2024

Рішення для перемоги: Вінницька громада передала тероборонівцям розвідувальний безпілотний авіакомплекс

Фото: Вінницька міська рада

Вінницька міська рада разом із громадою передала бійцям бригади ТрО безпілотний авіаційний комплекс розвідувального типу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Вінницьку міську раду.

У чому проблема?

Захисники та Захисниці потребують максимальної підтримки, оскільки перебувають на позиціях в небезпечних районах України.

Як зазначає заступник міського голови Андрій Очеретний, для цієї військової частини місто передає допомогу вже не вперше. Тож і на цей запит про потребу такого комплексу, який надійшов буквально тиждень тому, міська рада оперативно відреагувала.

"Починаючи з повномасштабного вторгнення допомога Вінницької міської ради для цієї бригади ТрО була системною. Спочатку ми передавали найнеобхідніше у вигляді субвенцій, одягу тощо. А починаючи з 2023 року ми почали закупівлю дороговартісних товарів, які, на жаль, вони самі придбати не можуть. Це "Мавіки", тепловізори, хімічні грілки, термоси різного об'єму, а також безпілотні авіаційні комплекси розвідувального та ударного типу. 4 таких вони отримали за цей час і всі вони вже неодноразово випробувані в роботі, – сказав Андрій Очеретний.

Яке рішення?

Днями відбулася передача технічного оснащення для бійців, які несуть службу у бригаді територіальної оборони підготували безпілотний авіаційний комплекс розвідувального типу. Аналогічними засобами вони вже користувалися і відгукуються про них досить позитивно.

Як це працює?

З початку повномасштабного вторгнення Вінницька міська рада купила 35 безпілотних авіаційних комплексів – 10 ударного типу і 25 – розвідувального. "Крила", які передали військовим сьогодні – останні з наявних.

Втім на цьому допомога Збройним Силам України не припиниться, адже Вінницька міська рада нещодавно оголосила про наміри придбати FPV-дрони, яких потребують військові на різних напрямках, а також іншого обладнання, серед якого 200 тепловізорів, 40 пошукових прожекторів та відповідна кількість зарядних станцій до них.

Також сьогодні, 26 січня, Вінницька міськрада на черговій сесії виділила на підтримку захисників майже 48 мільйонів гривень, повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов. Він зазначив, що гроші підуть на купівлю спеціальних автомобілів, обладнання для навчання військових, засобів зв'язку та іншої необхідної армійцям амуніції, а також проведення ремонтних робіт у військових частинах.

Крім того, буде виділено кошти на придбання ліфта-підйомника та іншого обладнання для відділення відновного лікування поранених військовослужбовців. 

Загалом цьогоріч планується витратити майже 1 млрд грн на допомогу військовим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: