fbpx
Сьогодні
17:46 12 Січ 2024

Зимовий наступ російської армії зазнає невдачі, – Сирський

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що командування російської армії не досягло в Україні тих цілей, яке воно ставило перед собою в останні місяці.

Про це Олександр Сирський сказав у коментарі АрміяInform, пише Рубрика.

"Я б більше сказав, що наступ російської армії зазнає невдачі", — сказав генерал-полковник, відповідаючи на питання стосовно провалу зимового наступу російського війська.

За словами Сирського, командування армії РФ неодноразово визначали для себе терміни захоплення тих чи інших населених пунктів, виходи на певні рубежі, потім їх переносили й "ці задачі в них дійсно провалені".

Водночас командувач Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що противник продовжує наступати на декількох напрямках та має ресурси для цього.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, посилаючись на Bild, зимовий наступ путіна провалився, росія втратила тисячі солдатів і техніку. Таблоїд на основі відеоданих робить висновок, що росія майже так само далека від своїх стратегічних цілей – захоплення міст Куп'янськ на Харківщині та Авдіївки на Донеччині – як і на початку відповідних зимових наступів у жовтні минулого року. Вони місяцями не наближалися ні на кілометр до своєї мети – оточення та захоплення Авдіївки. І це попри – чи саме тому – що росія пожертвувала сотнями танків і тисячами солдатів у фронтальних атаках на українські позиції та їхні мінні поля. Навіть на північ від Куп'янська, який українські підрозділи звільнили восени 2022 року, російські військові застрягли на околиці невеликого села Синьківка.

Україна натомість, пише ЗМІ, «розумно і відповідно до ситуації пристосувалася до захисту від нападів Росії». Українська армія змогла відбити майже кожний російський наступ протягом місяців і стягнути з Росії величезну жертву у вигляді крові та матеріалів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: